Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, ook iets voor u!

25 januari 2016

Gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties hebben diverse rollen als het om mantelzorgers gaat. Ze dragen aan de ene kant zorg voor een optimale ondersteuning van mantelzorgers en doen aan de andere kant (steeds meer) een beroep op de inzet van mantelzorgers. Daarnaast zijn ze werkgever en kunnen daarin een voorbeeldrol hebben door mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te ontwikkelen.

In oktober 2015 organiseerde het Expertisecentrum Informele Zorg van CMO STAMM de werkconferentie “Laat u uw mantelzorger óók werken?” voor beleidsambtenaren en leidinggevenden van gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties. Met als inzet mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid onder de aandacht te brengen o.a. met goede voorbeelden uit de provincie Groningen. Zie ook het mantelzorgmagazine over mantelzorg & werk.

De adviseurs van het Expertisecentrum Informele Zorg zetten gedurende dit jaar (2016) in op het stimuleren van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid binnen gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen in de provincie Groningen.
Daarvoor kunnen gemeenten en organisaties gebruik maken van de expertise van de adviseurs. Functionarissen van steunpunten mantelzorg die in hun gemeente een rol willen spelen rond dit onderwerp kunnen hun vaardigheden vergroten door deel te nemen aan een workshop die het Expertisecentrum Informele Zorg dit jaar aan zal bieden.

CMO STAMM heeft inmiddels invulling gegeven aan mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid en ontving daarvoor eind 2015 de landelijke erkenning “Wij werken mantelzorgvriendelijk”.

Wilt u meer weten over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid? Maak dan een afspraak met de adviseur van het Expertisecentrum Informele Zorg:

Neem ook eens een kijkje op www.mantelzorggroningen.nl of op www.drenthemantelzorgvriendelijk.nl

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X