Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Zo'n 30 werkgevers uit Nederland en Duitsland staan garant voor tenminste 60 nieuwe arbeidsplaatsen.

Nederlanders lopen stage in Duitsland

12 december 2016

In Nederland zijn voor verschillende opleidingen veel te weinig stageplekken. En in Duitsland zijn ze heel erg blij met onze studenten en stagiaires. Samen met leadpartner provincie Drenthe en netwerk ZON werkt CMO STAMM daarom aan de stimulering van werkgelegenheid in Noord-Duitsland. Vanuit een eerder pilotproject werden de kansen en knelpunten benoemd.

Het wordt nu – volgens gedeputeerde Bijl  van de provincie Drenthe – tijd om oplossingen te verzilveren. Zo gaan van 2017 tot 2018 driehonderd Drentse en Groningse studenten hun stage zorg en welzijn in Duitsland vervullen en werken we aan twee grensoverschrijdende stage-bemiddelingspunten in Duitsland.

Ook wordt in het project SFSD (Sorgen für, Sorgen das) gewerkt aan een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in ons grensgebied. De volgende te bereiken mijlpaal is de Anerkennung van de mbo-diploma’s niveau 3, waardoor er geen landsgrenzen meer bestaan voor wat betreft werknemers in zorg en welzijn. SFSD staat inmiddels hoog aangeschreven bij ons Ministerie van Onderwijs, de Landkreisen Emsland en Leer en het Bundesambt in Niedersaksen.

Zo’n 30 werkgevers uit Nederland en Duitsland staan garant voor tenminste 60 nieuwe arbeidsplaatsen.

De lat ligt hoog, maar gezamenlijk werken we aan goede en concrete afspraken op diverse uitvoeringsniveaus. Dat is spannend en leerzaam, mede dankzij de culturele verschillen.

RTV Drenthe heeft onlangs een reportage uitgezonden over dit onderwerp.

Logo SFSD

Logo's partners Sorgen Für Sorgen DassLogo Arbeidsmarkt Noord - Sorgen Für Sorgen Dass

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X