Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Met kleine veranderingen zijn dankzij ervaringsdeskundigen al grote effecten bereikt. Zij bekijken het door een andere bril, waardoor er eenvoudiger toegang komt tot de cliënten die met financiële problemen kampen.

Samenwerken met Ervaring – Tips voor de inzet van ervaringsdeskundigheid bij armoede en sociale uitsluiting

17 maart 2022

Wil jij incidenteel of voor langere tijd een ervaringsdeskundige inzetten binnen je organisatie en team? Het project Samenwerken met ervaring formuleerde hiervoor concrete tips. Maak gebruik van de mogelijkheden die het project Samenwerken met ervaring biedt.

‘Bij twijfel doen, doen en nog eens doen….’ Dat was het advies van begeleider Erna Meijering tijdens de online bijeenkomst Samenwerken met ervaring afgelopen februari. Als deelnemer aan een van de pilots van het project Samenwerken met ervaring in Drenthe begeleidt ze een ervaringsdeskundige binnen woningbouwstichting Lefier. Beide zien de samenwerking als een enorme verrijking.

In de online bijeenkomst wisselde een brede groep geïnteresseerden kennis en ervaringen uit over de inzet van ervaringsdeskundigen. Naast de bijdrage vanuit de pilot woningcorporaties waren er presentaties van verschillende onderzoekers en experts uit het veld. Gebaseerd op deze inzichten zijn we tijdens de bijeenkomst in groepjes aan de slag gegaan om tot concrete tips te komen voor de inzet van ervaringsdeskundigheid bij armoede en sociale uitsluiting.

Tips en adviezen

De tips zijn verwerkt in onderstaande infographic. Dank voor de input van alle deelnemers aan de bijeenkomst!

infographic ervaringsdeskundigheid

Klik op de afbeelding om deze te downloaden

Meer informatie:

https://armoededrenthe.nl/projectenbank/samenwerken-met-ervaring/

 

logo's 4 partners samen werken met ervaring

 

 

 

Samenwerken met ervaring wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X