Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Je vindt er projecten die misschien sterk op jouw plannen lijken, maar je komt er ook op nieuwe ideeën.

Schatkamers van goede ideeën

29 oktober 2015

Steeds meer bewoners maken werk van goede ideeën om hun leefomgeving te verbeteren. Bijna altijd moeten ze het wiel opnieuw uitvinden. Twee websites – ideeenbankgroningen.nl en burgerkrachtindrenthe.nl – steken de helpende hand uit. De websites staan bomvol inspirerende projecten, tips, advies en het beste van alles: je kan er makkelijk contact leggen met wie je ook maar nodig hebt.

Ideeën surfen

De balkonmoestuinen van Groenterand, de zorgcoöperatie Loppersum, de Rijdende Popschool – het is maar een zeer bescheiden greep uit de grabbelton van fraaie projecten op de website van de Groningse Ideeënbank. Ideeënmakelaar Esther Rodenburg, namens CMO STAMM verbonden aan de Ideeënbank, vertelt over het groeiende succes.

“Mensen zeggen tegen elkaar: staat jouw project nog niet op de Ideeënbank? Die status heeft het inmiddels.” Er is veel contact tussen de onderlinge projecten. Rodenburg: “Dat is ook een van de belangrijkste doelen. Via de websites, ook die in Drenthe, kunnen mensen elkaar bevragen en tips geven. Je vindt er projecten die misschien sterk op jouw plannen lijken, maar je komt er ook op nieuwe ideeën. Het draait om zowel informatie als inspiratie.“

Ideeënmakelaars

Beide sites bieden ook een optie om hulp te vragen van professionals. CMO STAMM zit achter de knoppen. Rosenburg: “Wij lossen zelf geen problemen op, maar brengen je in contact met de juiste organisaties of de gemeente. We kennen de weg en dat is vaak het halve werk.” En als deuren moeilijk opengaan? “Uiteraard loodsen we je actief naar binnen, mocht dat nodig zijn.” Handig.

Benieuwd naar projecten, op zoek naar informatie in de uitgebreide kennisbank of hulp nodig van een ideeënmakelaar? Ga naar de website van je provincie en laat je inspireren.

Meer informatie:
Esther Rodenburg (Ideeënbank)
www.ideeenbankgroningen.nl

Marcel Endendijk (BurgerkrachtinDrenthe)
www.burgerkrachtindrenthe.nl

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X