Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Groninger Dorpen, KultuurLoket, Huis voor de Sport Groningen en CMO STAMM versterken en ondersteunen de komende maanden vrijwilligersorganisaties.

Start project Vrijwilligers Centraal

4 november 2022

Vrijwilligersorganisaties ervaren allemaal dat het steeds lastiger is actieve vrijwilligers te vinden om de boel draaiende te houden. De leefbaarheid van de dorpen en buurten staat hierdoor onder druk. Vier Groninger organisaties hebben de handen daarom ineen geslagen om al deze verenigingen te versterken en ondersteunen.

In de dorpen en buurten en de vele sport- en culturele verenigingen die Groningen rijk is, draaien activiteiten voor een groot deel op vrijwilligers. De trainer, barmedewerker, penningmeester, geluidstechnicus, noem maar op; allen zetten ze zich met hart en ziel in om Groningen een fijne en bruisende provincie te houden om in te wonen. Maar hoe hou je het aantal actieve vrijwilligers op peil? Melden nieuwe vrijwilligers zich nog wel aan?

Groninger Dorpen, KultuurLoket, Huis voor de Sport Groningen en CMO STAMM geven de komende maanden in het project Vrijwilligers Centraal ondersteuning op maat, experimenteren met verschillende organisaties naar innovatieve maatregelen, zetten vrijwilligers in het zonnetje en organiseren kennis- en leersessies op allerlei onderwerpen voor de huidige besturen en andere vrijwilligers.

Oproep

Wil jij, of jouw vereniging, graag betrokken zijn bij dit samenwerkingsproject Vrijwilligers Centraal? Of heb je ideeën die je graag wilt aandragen? Laat het ons weten. Neem contact op met Marike Broekema, adviseur van CMO STAMM op m.broekema@cmostamm.nl of 06 5179 9390.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X