Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Alleen door zicht te hebben op wat er speelt, kan hier iets tegen gedaan worden.

Steeds meer regenbooggemeentes in Drenthe

7 november 2016

Op 11 oktober 2016 was het de landelijke Coming out day. Ook het Meldpunt Discriminatie Drenthe besteedde hier aandacht aan. Zo werd er op het gemeentehuis in Assen een convenant ondertekend. In het convenant staat dat er meer wordt ingezet op LHBT-emancipatie (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) in de gemeente Assen. De gemeente Assen, de politie, het COC en het Meldpunt Discriminatie Drenthe werken hierin samen.

Assen was in 2014 de eerste regenbooggemeente van Drenthe, daarna volgden Meppel, Emmen en Aa en Hunze. Nu willen ook Hoogeveen, Tynaarlo, Midden-Drenthe, Noordenveld en De Wolden regenbooggemeente worden.

Vorig jaar werden er 22 meldingen gedaan over discriminatie op grond van seksuele geaardheid. Het aantal incidenten ligt in de praktijk waarschijnlijk veel hoger. Het Meldpunt Discriminatie Drenthe hoopt dat meer mensen die discriminatie ervaren op grond van geaardheid, dit gaan melden. Alleen door zicht te hebben op wat er speelt, kan hier iets tegen gedaan worden.regenboog1

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

  • Erik Meij
  • e.meij@cmostamm.nl
  • 06 13 58 14 71

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X