Testpanel Abracadabra maakt teksten leesbaar.

Stem op Testpanel Abracadabra voor landelijke TaalHeldenprijs!

16 januari 2020

Leden van het Testpanel Abracadabra uit Hoogeveen zijn voorgedragen voor de landelijke TaalHeldenprijs. De TaalHeldenprijzen worden uitgereikt aan mensen en samenwerkingsverbanden die zich op een unieke manier inzetten voor een geletterd Nederland. Help je hen mee te winnen? Stem op Testpanel Abracadabra!

Het testpanel Team Abracadabra uit Hoogeveen bestaat uit vier (voormalig) laaggeletterden die nu taalambassadeur zijn. Samen helpen zij organisaties, overheden en bedrijven om hun communicatie zo leesbaar mogelijk te maken. Afgelopen jaar controleerden ze bijvoorbeeld de brieven en flyers van partners van het Taalhuis in Hoogeveen.

Op hun eigen enthousiaste en aanstekelijke manier vertelt team Abracadabra wat er goed is aan de huidige communicatie. En ze laten zien wat er beter kan. Daarbij geven ze vanuit hun eigen ervaring tips om moeilijk leesbare informatie beter over te brengen. De belangrijkste boodschap: gebruik korte zinnen, makkelijke woorden en zet de belangrijkste informatie bovenaan.

Kijk deze video voor meer informatie over Team Abracadabra.

Winnaars publieksprijs Tel mee met Taal

In 2018 won Testpanel Abracadabra ook al de publieksprijs bij de landelijke wedstrijd ‘Vanzelfsprekend’ van Tel Mee met Taal met hun oplossing voor ingewikkelde taal. Een project dat Esther Rodenburg en Imke Oosting namens CMO STAMM met hen mochten uitvoeren.

Stemmen

Je kunt tot en met 23 februari 2020 stemmen op de publieksprijs TaalHeld in de categorie Taalcursist.  Stem op Testpanel Abracadabra.

Op 3 maart 2020 worden de winnaars van de TaalHeldenprijs en de TaalHelden Publieksprijs door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden bekend gemaakt bij Stichting Lezen & Schrijven in Den Haag.

Mede dank namens Team Abracadabra voor je stem!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X