Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Er kon worden meegeluisterd met een blinde persoon die online een afspraak bij de gemeente probeerde te maken om zijn paspoort te verlengen. Ook werd er getoond hoe een website eruit ziet voor een kleurenblinde persoon en hoe iemand met trillende handen de juiste buttons op een site probeert in te drukken.

Symposium Digitale Toegankelijkheid

23 oktober 2020

Gemeentes hebben wettelijk de plicht om vanaf 23 september van dit jaar voor iedereen toegankelijke websites te hebben. Uit onderzoek blijkt dat dit bij een groot deel van de gemeentes nog niet zo is en dat gemeentes er zelf veelal vanuit gaan dat het goed geregeld is met de toegankelijkheid van hun websites voor mensen met een beperking. Maar de best scorende website voldoet nog steeds niet aan alle criteria. Deelnemers aan het symposium Digitale Toegankelijkheid lieten zich op 6 oktober voorlichten en inspireren.

Het digitale symposium Digitale Toegankelijkheid had veel belangstelling op 6 oktober jl.. Zeventig mensen, van voornamelijk gemeenten en maatschappelijke instellingen, deden mee aan de diverse workshops om tips te krijgen hoe ze hun websites toegankelijker kunnen maken voor iedereen. Het digitale symposium is georganiseerd door de provincie Drenthe, CMO STAMM en negen Drentse gemeenten en werd niet voor niets gegeven in de Week van de Toegankelijkheid. Dit symposium is georganiseerd omdat wij het belangrijk vinden om met zo veel mogelijk mensen te delen hoe je digitale informatie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk maakt.

Het symposium bestond uit zeven workshops, waaronder ook een over het schrijven in duidelijke taal. Er werd ook meegekeken en geluisterd naar ervaringsdeskundigen.

Digitale goodiebag

Er is een digitale goodiebag beschikbaar met allerlei inspirerende en praktische informatie van de verschillende workshops. Deze is bij ons aan te vragen.

Lees ook het artikel Drentse gemeenten aan de slag om sites toegankelijker te maken uit het Dagblad van het Noorden, met enkele tips.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X