Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Bij twijfel doen, doen en nog eens doen....

Uitkomsten inspiratiesessie over ervaringsdeskundigheid bij armoede of sociale uitsluiting

11 februari 2022

Op 1 februari wisselden we met een geïnteresseerde groep tijdens een online bijeenkomst ervaringen uit over inzet van ervaringsdeskundigheid. Samen met Lefier en verschillende ervaringsdeskundigen bespraken we de meerwaarde en zijn er leerzame tips gedeeld. Een van de belangrijkste adviezen kwam van Erna van Lefier, die binnen de pilot samenwerkt met Regina Siersema. Het advies luidt: ‘Bij twijfel doen, doen en nog eens doen….’

Beide zien de samenwerking als een enorme verrijking. Ervaringsdeskundigen bekijken het door een andere bril waardoor er eenvoudiger toegang komt tot de cliënten die met financiële problemen kampen. Met kleine veranderingen zijn al grote effecten bereikt en daar zijn beide heel trots op.

Tips en adviezen

De tips en adviezen die tijdens de bijeenkomst gedeeld zijn hebben we verwerkt in onderstaande infographic (klik op de Infographic voor een downloadbare versie).

 

 

Wil jij incidenteel of voor langere tijd een ervaringsdeskundige inzetten binnen je organisatie en team? Dat kan nog door gebruik te maken van de mogelijkheden die het project ‘Samenwerken met ervaring’ biedt. Maak er gebruik van!

Meer informatie en contact: Samenwerken met ervaring

Samenwerken met Ervaring is een samenwerking tussen Moedige Dialoog Drenthe, Tinten, Expertisecentrum Sterk uit Armoede en CMO STAMM.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X