Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Tijdens de afsluiting van het project hoorden we mooie pitches over de hoogtepunten van afgelopen vier jaar en interessante ideeën over hoe we de werkmethodiek komende jaren blijvend kunnen gebruiken en verder verspreiden.

Werkmethodiek ‘Aan de slag met preventie’

25 januari 2023

Afgelopen 4 jaar hebben we veel geleerd in het ZonMw-project Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten. Een samenwerkingsproject tussen de twaalf Drentse gemeenten, GGD Drenthe, CMO STAMM, SportDrenthe, Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Noord-Nederland en de Werkplaats Sociaal Domein met als doel een integrale aanpak van preventie in de Drentse gemeenten voor de gezondheid van de inwoners. Er zijn in de gemeenten mooie stappen gezet richting een integrale aanpak gezondheidspreventie. Wij zijn trots op het eindproduct, een document over de ontwikkelde werkmethodiek met heel veel voorbeelden.

De belangrijkste uitkomst van de afgelopen 4 jaar is de manier van werken die we hebben toegepast en geïmplementeerd. Bij deze werkwijze wordt er integraal gekeken naar de gezondheidsproblematiek en worden eindgebruikers nadrukkelijk betrokken in het gehele proces. Deze werkmethodiek is als volgt te beschrijven: ‘keuzes maken op basis van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens en de dialoog met en het betrekken van inwoners, professionals en andere stakeholders. Vanuit deze aanpak bouwen we aan de mix van interventies, waar we steeds weer met elkaar leren’.

We hebben een prachtig eindproduct gemaakt waarin de werkmethodiek wordt beschreven met vele tips en voorbeelden. De werkmethodiek is geïmplementeerd bij gemeenten en de nieuwe samenwerkingsstructuur in Drenthe – Drenthe Samen Gezond in Beweging.

 

Bekijk de Werkmethodiek Aan de slag met preventie

 

Naast de werkmethodiek zijn er ook nog andere producten opgeleverd. Kijk daarvoor op: drenthesamengezond.nl/project/adsmp

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X