Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

4-daagse leergang voor (beleids-)medewerkers van gemeenten

7 oktober 2017

 

Duur Vier modules van elk een dag (plus extra inzet in eigen tijd)
Locatie De Melkfabriek in Bunne
Kosten € 1.250,- per persoon excl. 21% btw
Doelgroep (Beleids-)medewerkers van gemeenten in Groningen en Drenthe
Kick off met Zef Hemel, Nieuwe Wibaut Amsterdam

 

Actieve bewoners met ideeën kloppen bij jouw gemeente aan. Hoe ga je daarmee om en hoe doen ze dat bij andere gemeenten? Geef vorm aan jouw rol met de leergang Overheidsparticipatie met lef. Hier leer je door te doen!

Uitdagende leergang

Anders denken doe je niet van de ene op de andere dag. Een standaard recept voor nieuwe werkwijzen en een blauwdruk voor overheidsparticipatie bestaan niet. Alleen door zelf te ervaren, én op een andere manier buiten de muren van het gemeentehuis aan de slag te gaan met een concreet vraagstuk, kun je ontdekken en leren hoe het ook kan.

Je wilt jouw veranderende rol zo goed mogelijk invullen op een manier die bij je past. Maar hoe ontdek je jouw unieke talent, stijl en visie; jouw drijfveren, valkuilen en kansen om open, vernieuwend, communicatief en faciliterend te kunnen werken?

Omdat voor deze nieuwe manieren van werken geen formats bestaan, biedt de 4-daagse Leergang Overheidsparticipatie met lef de juiste handvatten in de praktijk. Door coalities te smeden met partners en werkende weg praktijkgerichte antwoorden op maatschappelijke vraagstukken te vinden participeer je als overheid met lef!

Lefboek 2e editie

4 modules in 4 dagen

Praktische opdrachten, leerzame workshops en lezingen. Plus een bijzondere buitenlocatie, inspirerende ervaringsdeskundigen, gedreven mentoren, bewoners met actuele vraagstukken en mede-leergangers.

Elke deelnemer formuleert een persoonlijke leervraag. De deelnemers werken buiten deze vier dagen om (in 1 of meer multidisciplinaire teams) aan een prototypeoplossing voor de

Aftrap met Zef HemelZef

Het programma opent met een inleiding van Zef Hemel, een van de oprichters van de Nieuwe Wibaut in Amsterdam. Met als insteek: “Wij gaan in Groningen/Drenthe verder waar de Wibautleergang is gebleven.” Hij gaat vertellen over de aanleiding voor de Wibauttraining, de inhoud, maar vooral over de ervaringen en opbrengsten van en voor de deelnemers.

Zef Hemel is planoloog. Hij combineert het hoogleraarschap Grootstedelijke vraagstukken (Wibautleerstoel) aan de Universiteit van Amsterdam met een functie bij de Amsterdam Economic Board. In het verleden was hij o.a. directielid van de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam en directeur van de Academie van Bouwkunst te Rotterdam.

Routeplanner naar een nieuw DNA

De CMO STAMM Academie – leergang “Overheidsparticipatie met Lef” past naadloos in de Routeplanner Overheidsparticipatie. Pijler 5 gaat over het versterken van vaardigheden, functies en stijlen en een nieuw handelingsrepertoire. De ambtenaar die echt aan de slag wil met Overheidsparticipatie opereert zij aan zij met de samenleving. Met de leergang “Overheidsparticipatie met LEF ontdek je daarvoor de juiste tools zodat je daar morgen zelf meteen mee aan de slag kunt.

Filmpjes

Wil je alvast een impressie krijgen van wat er allemaal in de leergang “Overheidsparticipatie met Lef” gebeurt, klik dan op onderstaand filmpje. De eerste 4 minuten geven een algemene impressie.

Maatwerk en/of Incompany

CMO STAMM biedt deze leergang ook als maatwerk of als Incompany. Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met Saskia Duursma of Esther Rodenburg.

Leergang team

dhr. prof. dr. J.J.M. (Zef) Hemel, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies
Saskia Duursmas.duursma@cmostamm.nl, 06-12413941
Esther Rodenburge.rodenburg@cmostamm.nl, 06-46082111
Hermien Maarsinghh.maarsingh@cmostamm.nl 06-46078333
Roos van der Laan (verbindingsofficier gemeente Groningen)
Lisette Coljé-Rotgers (beleidsmedewerker/accountmanager gemeente Coevorden)
Hank Peters (gemeente Emmen)
Ingrid Prikken
Jan Pieter Loopstra (raadslid gemeente Groningen)

Meer informatie

Inhoudelijke vragen: Saskia Duursmas.duursma@cmostamm.nl, 06-12413941
Praktische vragen: Daniëlle Boekholtd.boekholt@cmostamm.nl, 050-5770101

De leergang Overheidsparticipatie met lef wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Groningen en provincie Drenthe

https://twitter.com/Jolandadijkhuis/status/71851538659823

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X