Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Voor veel 17-jarige jongeren – en hun ouders – is het vaak lastig om alle veranderingen vanaf het achttiende jaar in beeld te hebben.

Achttien en dan?

13 oktober 2016

Wat moet je allemaal regelen als je meerderjarig wordt? Waar heb je wettelijk recht op en waar vind je relevante informatie? Voor veel 17-jarige jongeren – en hun ouders – is het vaak lastig om alle veranderingen vanaf het achttiende jaar in beeld te hebben, zo blijkt uit onderzoek van Welstad en CMO STAMM in Stadskanaal naar armoede en schulden onder jongeren. Met de halfjaarlijkse alertheidscampagne in de regio Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL) worden alle 17-jarigen beter voorbereid op hun overgang naar meerderjarigheid.

Jongeren hebben meegewerkt aan de posters die overal komen te hangen, medewerkers van Jimmy’s en de SWD houden ludieke acties op scholen en namens de gemeenten Delfzijl en Loppersum ontvangen alle 17-jarigen een brief. De gemeente Delfzijl en CMO STAMM namen hiervoor het initiatief, de uitwerking is volledig in handen van de lokale welzijnsorganisaties SWD en ASWA en hun jongeren.

Woon of werk je in de DAL-regio? Kijk binnenkort op straat eens goed om je heen!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X