Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht & ondernemerschap: 8 miljoen beschikbaar

17 maart 2016

LEADER Zuidoost-Drenthe

Vanaf halverwege mei 2016 is  voor vernieuwende projecten rond burgerkracht en ondernemerschap die de regio sociaal-economisch versterken een bedrag van 8 miljoen (verdeeld over 8 jaar) beschikbaar

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor de ontwikkeling van het platteland. Voor de komende jaren kan onder meer Zuidoost-Drenthe (veengebied van Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en plattelandsgebied Emmen) hier gebruik van maken.

Vanaf halverwege mei 2016 is  voor vernieuwende projecten rond burgerkracht en ondernemerschap die de regio sociaal-economisch versterken een bedrag van 8 miljoen (verdeelt over 8 jaar) beschikbaar. Daarvan komt 30% van Europa, 15% van de gemeenten en 15% van de provincie. 40% moeten de initiatiefnemers zelf financieren.

Ingezet wordt op vijf thema’s die het hart vormen van de LEADER-strategie voor Zuidoost-Drenthe:

  • Versterken lokale samenwerking;
  • Versterken toeristische sector;
  • Versterking en innovatie MKB;
  • Optimaliseren (digitale) bereikbaarheid;
  • Versterken woon- en leefomgeving.

De regie voor LEADER in Zuidoost-Drenthe ligt bij de LAG, de Lokale ActieGroep, die in samenwerking met de provincie, de gemeenten, bewoners en ondernemers verantwoordelijk is voor de strategie en het creëren van kansen voor initiatieven. Ook beoordeelt de LAG de subsidie-aanvragen. De LAG bestaat uit de vier wethouders uit de vier gemeenten in het gebied en vijf burgerleden.

Naar verwachting kunnen vanaf half mei aanvragen worden ingediend. Nu al kunnen initiatiefnemers een eenvoudig projectformulier invullen en dat naar de provincie sturen, zodat ze snel kunnen vaststellen of hun initiatief “LEADER-waardig” is.

Volg de ontwikkelingen rond LEADER Zuidoost-Drenthe op www.burgerkrachtindrenthe.nl. Hier kun je ook het projectformulier voor een eerste toets op LEADER-waardigheid downloaden.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X