Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Van alle arme volwassenen heeft een derde werk als belangrijkste inkomensbron. Iets meer dan de helft van het aantal werkende werkt in loondienst, de rest is zelfstandig ondernemer.

CMO STAMM Academie ‘Aan het werk en toch arm?!’

19 september 2019

Dinsdagmiddag 15 oktober 2019 organiseren wij de CMO STAMM Academie ‘aan het werk en toch arm?!’ Hoe krijgen we de groep werkenden die moeite hebben met rondkomen in beeld? Welke interventies bestaan er al op het gebied van werkenden in armoede? En wat zijn de ervaringen van de werkenden zelf? Dit zijn vragen waarop we tijdens onze Academie ‘Aan het werk en toch arm?!’ antwoorden geven en zoeken.

Goed nieuws! Onlangs meldde het SCP dat het aantal werkenden die moeite hebben met rondkomen is gedaald. Dit geldt ook voor Groningen en Drenthe. Maar alsnog is het aandeel werkenden onder de mensen in armoede groot, één derde van het aantal mensen in armoede heeft een baan of is ZZP’er (SCP, 2019). Dat betekent dat er nog steeds werk aan de winkel is! Daarom organiseren wij op dinsdag 15 oktober 2019 de CMO STAMM Academie ‘aan het werk en toch arm?!’.

Inzichten door middel van cijfers en ervaringen van een proactieve werkgever

Tijdens de bijeenkomst gaan wij dieper in op deze regionale cijfers. Daarnaast delen we kennis over de doelgroep werkenden die moeite hebben met rondkomen, door inzicht te geven in hoe zij het zelf ervaren. Dit doen we samen met Ron Steenkuijl, directeur Corporate Affairs van ADG dienstengroep. Met wel 50.000 werknemers in de schoonmaak, zorg en personeelsdiensten is ADG één van de grootste werkgevers van Nederland. Ron vindt dat hij als directeur van een groot bedrijf de verantwoordelijkheid heeft om samen te werken met de overheid om maatschappelijke problemen aan te pakken. Vanuit stichting Helden van de Wil (founder Ron Steenkuijl) is de app FIKks ontwikkeld. Deze app helpt mensen die het financieel moeilijk hebben op een laagdrempelige manier door ze te koppelen aan buddy’s. Daarnaast werkt Ron samen met verschillende partijen om een pilot uit te zetten om de doelgroep werkenden armen beter te kunnen bereiken.

Meer informatie

Meer weten of deelnemen? Bekijk de uitnodiging voor de CMO STAMM Academie Aan het werk en toch arm?! (PDF) met aanmeldmogelijkheid.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X