Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Het getuigt van lef en doorzettingsvermogen als je met zoveel burgers een gezamenlijk doel weet te bereiken.

Coöperatie Klooster&Buren winnaar Social Impact Award 2018

9 november 2018

Coöperatie Klooster & Buren uit Kloosterburen was één van de finalisten voor de Social Impact Award 2018. Met het winnen van de Social Implact Award is het burgerinitiatief uitgeroepen tot meest veelbelovende sociale onderneming van Noord-Nederland.

Dit bedrijf, begonnen als burgerinitiatief, werkt vanuit de omgeving samen om historie, natuur en cultuur te behouden. Zo krijgen monumentale gebouwen een herbestemming, worden ontmoetingen georganiseerd, banen gecreëerd, streekproducten gemaakt en verkocht, krimp tegengegaan, appartementen verhuurd, zorgteams geregeld en nog veel meer.

De jury was onder de indruk van de grote impact die Klooster&Buren heeft bereikt. “In een gebied waar de leefbaarheid aandacht vraagt, hebben 280 burgers zelf de regie genomen. Daarmee hebben ze een nieuwe structuur gebouwd voor samenleven in een dunbevolkt gebied. Samen werken ze aan leefbaarheid, betere zorg en wekken ze hun eigen energie op. De vele en diverse activiteiten die Klooster&Buren ontwikkeld, hebben er aan bijgedragen dat de bevolkingskrimp is afgenomen en steeds meer jonge gezinnen zich in het gebied vestigen. Het getuigt van lef en doorzettingsvermogen als je met zoveel burgers een gezamenlijk doel weet te bereiken. Coöperatie Klooster&Buren is landelijk en internationaal een voorbeeld. Daarom verdienen ze de Social Impact Award”. Tot zover het juryrapport.

Rol CMO STAMM

CMO STAMM was jarenlang adviseur van het burgerinitiatief in Kloosterburen en de omliggende dorpen. Begonnen als initiatief aan de keukentafel met een enthousiaste groep dorpsgenoten groeide het initiatief uit tot een succesvol bedrijf dat in 2018 is geselecteerd als meest veelbelovende startende sociale onderneming van Noord-Nederland. Gefeliciteerd Klooster&Buren.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X