Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

In het begin was vooral de taal moeilijk, maar na de taalcursus vanuit het project zijn wij een stuk verder. Hartstikke leuk en nuttig om te doen.

De ‘stille reserve’ laat van zich horen!

3 mei 2018

Na de eerste zes weken van het programma New Jobportunities hebben al 7 vrouwen een vaste baan gevonden. Ruim 30 Duitse en Nederlandse vrouwen in het Noord-Nederlandse grensgebied krijgen in het project New Jobportunities de kans om weer aan het werk te gaan. Op dit moment nemen nog 19 vrouwen aan het programma deel. In diverse workshops leert deze ‘stille reserve’ zichzelf goed te presenteren bij werkgevers. In augustus start een nieuwe leergang.

“In het begin was vooral de taal moeilijk, maar na de taalcursus vanuit het project zijn wij een stuk verder. Hartstikke leuk en nuttig om te doen”, zegt één van de Nederlandse deelnemers. Na de intake begint men met oppoetsen van de cv, training/coaching (tweetalig), taaltraining, sollicitatie-vaardigheden en bedrijfsexcursies.  De groep vrouwen wordt de ‘stille reserve’ genoemd omdat ze graag weer aan het werk willen, maar niet bekend zijn bij coördinerende werkzoekende organisaties of gemeentelijke instanties.

Een vaste aanstelling dankzij het project

Marijke Roudijk is een deelnemer van de ‘eerste lichting’. Zij liep tijdens de bedrijfsexcursie in een seniorencentrum in Duitsland naar binnen en vertelde: “Hier zou ik wel willen werken”. De directeur van het centrum had binnen korte tijd een sollicitatiegesprek met haar. Daarna is ze daar begonnen met een leer- en werktraject. Sinds enkele maanden heeft zij een vaste aanstelling binnen dit zorgcentrum.

Nieuwe leergang

Op 13 augustus gaat een nieuwe leergang van start. Geïnteresseerden kunnen meer informatie over het aankomende programma opvragen en zich aanmelden. Op 24 mei en 31 mei staan ’s avonds voorlichtingsbijeenkomsten gepland in Groningen en Emmen.

New Jobportunities

‘New Jobportunities’ biedt in een programma van 6 maanden de tools die vrouwen tussen de 35 en 65 jaar nodig hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te verzilveren. De deelnemende vrouwen van het project New Jobportunities uit de Noord-Nederlandse en Noord-Duitse grensstreek zijn een greep uit de zogenaamde ‘stille reserve’: inwoners van de grensregio die graag weer aan het werk willen, maar niet bekend zijn bij coördinerende werkzoekende organisaties of gemeentelijke instanties. Zij hebben in principe geen recht op een uitkering of aanvullende scholing in de zoektocht naar (betaald) werk.

* Het project “New Jobportunities” is onderdeel van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederlandgefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

logo's van de partners en opdrachtgevers van het grensoverschrijdend project New Jobportunities

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X