Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt nu voor meer vraag naar Nuggers bij bedrijven, maar we willen ook dat New Jobportunities blijft functioneren als de arbeidsmarkt straks weer veranderd.

Een toekomstbestendig en financieel onafhankelijk New Jobportunities

9 juni 2022

New Jobportunities 2.0 zorgt dat een talentvolle doelgroep van niet-uitkerings-gerechtigden de arbeidsmarkt op komt in de Duits-Nederlandse grensregio. Het project gaat uit van de kracht van de deelnemers. New Jobportunities helpt hen op weg door de wirwar van regels, mogelijkheden en budgetten. Als voorwaarde voor de verstrekking van de tweede helft van de gevraagde bijdrage voor het project is gesteld dat aangetoond moet zijn dat het project toekomstbestendig is.

Momenteel is Zero to One – zij ondersteunen startups – bezig met het toetsen van verschillende financiële modellen. Met als doel een toekomstbestendig en financieel onafhankelijk New Jobportunities. Reuvekamp van Zero to One: ‘Op basis van ons onderzoek neigen we nu naar het advies dat New Jobportunities beter ondergebracht kan worden bij een publieke organisatie, in plaats van bij een private partij. Hierover zijn we nu in gesprek met het UWV en Agentur für Arbeit. Dit ook met het oog op de toekomst’, licht Reuvekamp toe. ‘De krapte op de arbeidsmarkt zorgt nu voor meer vraag naar Nuggers bij bedrijven, maar we willen ook dat New Jobportunities blijft functioneren als de arbeidsmarkt straks weer veranderd.’

Samenwerking

Het project New Jobportunities 2.0 is een samenwerking van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, het UWV, de Agentur für Arbeit Nordhorn, Zero to One, de Volkshochschule Meppen, het Rijnland Instituut en CMO STAMM. Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komen. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. Het project wordt gefinancierd uit Interreg VA-middelen.

partnerlogo's new Jobportunities 2.0

 

Foto: Jos Grooten heeft via New Jobportunities een baan gevonden bij CodeGorilla.

Het project New Jobportunities 2.0  wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede-gefinancierd met middelen uit de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, alsmede de deelstaat Niedersachsen.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X