Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Zijn de inwoners tevreden met hun woonomgeving? Hoe zijn de sociale contacten?

Ervaren leefbaarheid: gezamenlijke peiling in Groningen, Drenthe en Friesland

19 mei 2016

Hoe ervaren de inwoners in de drie provincies de leefbaarheid in hun dorp of wijk? CMO STAMM, het Sociaal Planbureau Groningen en het Fries Planbureau hebben de leden van het Drents, Groninger en Fries Panel gevraagd hierover hun mening te geven. Een mooie samenwerking tussen Groningen, Friesland en Drenthe.

Zijn de inwoners tevreden met hun woonomgeving? Hoe zijn de sociale contacten?  Hoe belangrijk vinden ze de aanwezigheid van bepaalde voorzieningen? Maar ook, in hoeverre zijn ze bereid om mee te werken aan de leefbaarheid in hun woonomgeving?
We krijgen met deze brede uitvraag een beeld van de ervaren leefbaarheid in de drie noordelijke provincies en de verschillen daarin. In totaal hebben 4.500 panelleden de vragenlijsten ingevuld. De resultaten van dit onderzoek zijn in juni gereed.

De provincies en gemeenten krijgen hiermee inzicht in hoe leefbaar inwoners hun provincie en hun eigen woonomgeving vinden en van welke factoren dit afhankelijk is. Tevens wordt duidelijk wat voor burgers belangrijke factoren zijn om hun leefomgeving leefbaar te houden.

De vragenlijst bestaat uit de volgende blokken met vragen:

  1.  Leefbaarheid in relatie tot bevolkingskrimp
  2.  Wonen en woonomgeving
  3.  Sociale participatie
  4.  Voorzieningen
  5.  Werk/studie
  6.  Verhuisplannen
  7.  Hoe zien inwoners de toekomst van hun dorp of wijk

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X