Stagediscriminatie kan ernstige gevolgen hebben voor kansen op de arbeidsmarkt

Gelijke kansen voor iedereen op de stagemarkt?

26 januari 2017

Heeft iedereen wel gelijke kansen op de stagemarkt? Zo wordt dat niet ervaren. Een belangrijk deel van de studenten met een niet-westerse achtergrond heeft hierin geen vertrouwen. Stagediscriminatie lijkt vaker voor te komen bij meisjes met een hoofddoek. Dit kan ook ernstige gevolgen hebben voor hun kansen op de arbeidsmarkt.

Iedereen moet mee kunnen doen en hiervoor gelijke kansen krijgen. Met dit voor ogen heeft CMO STAMM en het Meldpunt Discriminatie Drenthe het project ‘Stage als Springplank voor iedereen’ ontwikkeld. Dit project start binnenkort dankzij een projectsubsidie van de Stichting Noorderberk.

Met dit project willen we een aanpak ontwikkelen om discriminatie van mbo-studenten met een hoofddoek op de stagemarkt in Noord-Nederland te verminderen. In samenwerking met studenten, scholen, leerbedrijven. Daarom onderzoeken we eerst in welke mate meisjes met een hoofddoek in Noord-Nederland worden gediscrimineerd op de stagemarkt in het mbo. En wat er is nodig is om deze discriminatie terug te dringen.

Ben je student, school of leerbedrijf en ben je geïnteresseerd om hieraan deel te nemen? Neem dan contact met ons op!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

groepsfoto van de excursie van Weekendschool Oldambt naar het Groninger Museum

Onbetaalbaar

5 april 2018

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X