Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Stagediscriminatie kan ernstige gevolgen hebben voor kansen op de arbeidsmarkt

Gelijke kansen voor iedereen op de stagemarkt?

26 januari 2017

Heeft iedereen wel gelijke kansen op de stagemarkt? Zo wordt dat niet ervaren. Een belangrijk deel van de studenten met een niet-westerse achtergrond heeft hierin geen vertrouwen. Stagediscriminatie lijkt vaker voor te komen bij meisjes met een hoofddoek. Dit kan ook ernstige gevolgen hebben voor hun kansen op de arbeidsmarkt.

Iedereen moet mee kunnen doen en hiervoor gelijke kansen krijgen. Met dit voor ogen heeft CMO STAMM en het Meldpunt Discriminatie Drenthe het project ‘Stage als Springplank voor iedereen’ ontwikkeld. Dit project start binnenkort dankzij een projectsubsidie van de Stichting Noorderberk.

Met dit project willen we een aanpak ontwikkelen om discriminatie van mbo-studenten met een hoofddoek op de stagemarkt in Noord-Nederland te verminderen. In samenwerking met studenten, scholen, leerbedrijven. Daarom onderzoeken we eerst in welke mate meisjes met een hoofddoek in Noord-Nederland worden gediscrimineerd op de stagemarkt in het mbo. En wat er is nodig is om deze discriminatie terug te dringen.

Ben je student, school of leerbedrijf en ben je geïnteresseerd om hieraan deel te nemen? Neem dan contact met ons op!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X