Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Groeien de tegenstellingen in Groningen en Drenthe en wat hebben we daarin te doen?

Geslaagd CMO STAMM Lab; Groeiende tegenstellingen, uitdagende opgaven!

16 januari 2018

Groeiende tegenstellingen, uitdagende opgaven. Dat was het thema van ons inspirerende CMO STAMM Lab van 16 december jl. Een thema waar ook het komende jaar nog volop in te doen is.

Een zeker beeld van Nederland

Paul Scheffer, hoogleraar Europese studies in Tilburg nam ons mee in zijn lezing ‘Een zeker beeld van Nederland’. Over steeds scherpere maatschappelijke breuklijnen langs opleidingsniveau, herkomst, religie en leeftijd. Deze zorgen voor culturele en sociale spanningen die leiden tot een zoektocht naar veiligheid en identiteit. Nederland heeft, volgens Scheffer, vooral behoefte aan gezamenlijk gedeeld toekomstperspectief. Ook benadrukt hij de noodzaak van een heroriëntatie op onze manier van samenleven.

De kern van de lezing van Paul Scheffer is onlangs als opiniestuk gepubliceerd in het NRC van 5 januari 2018. ‘Lees het artikel ‘Ons driestroompjesland’.

Reflectie vanuit lokaal en provinciaal perspectief

Aansluitend reflecteerden René Paas, Commissaris van de Koning van de provincie Groningen en Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen op de lezing van Paul Scheffer. Zij gingen nader in op de maatschappelijke opgaven in Groningen en Drenthe en de zoektocht om lokaal en regionaal  tegenstellingen te overbruggen.

Lees de reflectie van René Paas op de lezing van Paul Scheffer (LinkedIn artikel).

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X