Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Met de tweede cultuurmonitor kunnen we de ontwikkeling van de cultuurparticipatie volgen in de tijd.

Tweede cultuurmonitor Emmen

6 april 2017

De gemeente Emmen wil de inwoners zoveel mogelijk de kans bieden om deel te nemen aan kunst en cultuur. Afgelopen jaar was gemeente Emmen de Culturele gemeente Drenthe 2015/2016 “Van goede grond” en heeft ze laten zien dat cultuur een inspiratiebron kan zijn om prachtige dingen tot stand te brengen, hoe breed en divers cultuur kan zijn. Cultuur als beleving, cultuur als historie, cultuur als iets wat we overal om ons heen zien.

Hoe groot is de cultuurparticipatie in Emmen?

Ook nu weer willen de gemeente Emmen en de culturele instellingen in de regio graag weten hoeveel inwoners actief zijn op het gebied van kunst en cultuur en wat zij vinden van het aanbod in de gemeente. Daarnaast wil de gemeente ook weten hoe zij inwoners actief/actiever betrokken kan krijgen en houden bij de totstandkoming van het cultuurbeleid van de gemeente.

In 2014 heeft CMO STAMM die voor de eerste keer gemeten voor de gemeente. In 2017 gaat dit voor de tweede keer gebeuren en kunnen we de ontwikkeling van de cultuurparticipatie volgen in de tijd. Het onderzoek wordt voor de zomer uitgevoerd. Ruim 17.000 inwoners van de gemeente Emmen krijgen een brief thuis met het verzoek een online enquête in te vullen met vragen over hun vrije tijdsbesteding en hun oordeel over het culturele aanbod in de regio.

De gemeente hoopt met de resultaten betere beleidskeuzes te kunnen maken voor de toekomst. De culturele instellingen willen op basis van het onderzoek hun aanbod nog beter afstemmen op de vraag van de inwoners van de gemeente.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X