Om ons werk wat makkelijker te maken, hebben we een illustratie gemaakt met daarop de recentelijke herindelingen.

Herindelingen, hoe zat het ook alweer?!

23 maart 2020

Het aantal gemeenten in Nederland neemt in rap tempo af. Waar we in de jaren ’60 tegen de duizend gemeenten aan zaten in Nederland, staat de teller in 2019 op 355. Ook in het noorden is deze trend volop aan de gang. Deze herindelingen brengen ons uitdagingen, maar gaan ook gepaard met mooie kansen!

In Drenthe vond de gemeentelijke herindeling plaats in 1998 tot de 12 gemeenten die we daar nu kennen. In Groningen hebben in 2018 en 2019 de meeste herindelingen plaatsgevonden. Hierbij zijn  nieuwe gemeenten ontstaan, opgegaan in een bestaande gemeente, of opgesplitst. In 2021 volgt nog de samenvoeging van de gemeenten  Loppersum,  Delfzijl en Appingedam tot de nieuwe gemeente Eemsdelta. We kennen in Groningen dan 10 gemeenten. Al met al veel ontwikkelingen die af en toe nog voor wat verwarring zorgen. Want hoe zat het ook alweer precies met die gemeenten? Om ons werk wat makkelijker te maken, hebben we een illustratie van de recentelijke herindelingen gemaakt. Misschien ook handig voor jou!

Bron cijfers: CBS

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X