Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Het doet er niet toe waar je wieg gestaan heeft, iedereen verdient gelijke kansen voor de toekomst. Ik ben enorm trots op de vele vrijwilligers in Drenthe die ervoor zorgen dat inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor dorpen, wijken en buurten.  Samen werken we aan een sociale en levendige provincie Drenthe.

Hét compliment van Drenthe 2023 gaat naar Stichting Sport en Spel Phihezo uit Hoogeveen

8 december 2023

De vrijwilligers van Stichting Sport en Spel Phihezo uit Hoogeveen ontvingen op 7 december 2023 van de jury ‘Hét compliment van Drenthe’. Bij deze waardering hoort een bedrag van 3.000 euro waarmee Phihezo iets extra’s kan doen. Gedeputeerde Yvonne Turenhout reikte Hét compliment uit in het provinciehuis in Assen.

Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en biedt hen de kans om iets extra’s te doen met een bedrag van 3.000 euro voor hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. Hét compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een aansprekende en succesvolle manier (samen)werken met aandacht voor gelijke kansen.

Stichting Sport en Spel Phihezo

Al sinds 1976 zet Phihezo zich in om mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking in Hoogeveen en omstreken toegang te geven tot sport en spel. Een team van maar liefst 140 vrijwilligers zet zich in om de 120 deelnemers een-op-een te begeleiden bij een breed scala aan activiteiten. Het aanbod is zeer divers, van volksdansen tot spinning. Dit alles draagt bij aan de missie om plezier en ontspanning voor de deelnemers te creëren. In het juryrapport benoemt de jury dat deze groep vrijwilligers veel aandacht heeft voor gelijke kansen.

‘Aanmoedingspluim’

Maar liefst 74 vrijwilligersorganisaties uit heel Drenthe meldden zich aan voor Hét compliment van Drenthe. De overige vier finalisten, in willekeurige volgorde genoemd, ontvingen een aanmoedigingspluim van 500 euro:

  • Stichting Bij de Buren (gemeente Noordenveld)
  • HeppieSmilde (gemeente Midden-Drenthe)
  • COA Hosts (gemeente Emmen)
  • Petje Af Zuidoost-Drenthe (gemeente Coevorden)

Alle aangemelde organisaties worden beloond met een webinar over het vinden & binden van vrijwilligers op 24 januari 2024. 

Aandacht voor thema gelijke kansen

Iedere groep vrijwilligers, groot of klein, maakt kans op Hét compliment van Drenthe voor hun onmisbare bijdrage aan een mooier en socialer Drenthe. Elk jaar kiest de provincie een ander thema uit de Sociale Agenda Drenthe. Dit jaar was er bijzondere aandacht voor het thema ‘gelijke kansen’. Gelijke kansen betekent dat iedereen zich kan ontwikkelen en mee kan doen in de samenleving: zowel op sociaal als economisch vlak. Ongeacht waar en onder welke omstandigheden je geboren wordt. Het moet niet uitmaken wat bijvoorbeeld je afkomst of gender is, hoe gezond je bent of waar je woont.

Gedeputeerde Yvonne Turenhout benadrukt: “Het doet er niet toe waar je wieg gestaan heeft, iedereen verdient gelijke kansen voor de toekomst. Ik ben enorm trots op de vele vrijwilligers in Drenthe die ervoor zorgen dat inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor dorpen, wijken en buurten. Samen werken we aan een sociale en levendige provincie Drenthe.”

Meer informatie

CMO STAMM ondersteunt de provincie Drenthe met ‘Hét compliment van Drenthe’. Daarnaast helpt CMO STAMM vrijwilligersorganisaties bij het vergroten van kennis en vaardigheden en adviseren hen bij het aangaan van duurzame samenwerkingen.

Meer informatie over ‘Hét compliment van Drenthe’ staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X