Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Begin april hebben we twintig koektrommels in de drie wijken rondgedeeld. Bewoners en kinderen hebben daar hun ideeën in gedaan en aan hun buren doorgegeven.

Ideeën zat bij bewoners Winsumer wijken Ripperda, Potmaar en Lombok

5 juni 2015

Woensdag 20 mei kwamen buurtbewoners van de Winsumer wijken Ripperda, Potmaar en Lombok bijeen om de ingeleverde ideeën te bespreken en uit te werken. Wat opviel was dat er aan goede ideeën geen gebrek is bij de bewoners om de wijken veiliger, vrolijker en vriendelijker te maken.

De ideeën waren eerder opgehaald door een optrommelactie. “Begin april hebben we twintig koektrommels in de drie wijken rondgedeeld. Bewoners en kinderen hebben daar hun ideeën in gedaan en aan hun buren doorgegeven.” Gert Kauw is een van de bewoners die actief heeft meegeholpen met de optrommelactie. Gert: “De avond was zeer geslaagd. Er zijn ideeën zat in bij de bewoners. Bijvoorbeeld de verkeersdrempels vervangen door zigzagbloembakken.” Ook kinderen hadden nagedacht over wat hun wijk leuker maakt. Zo werd er gedacht aan een dierentuin op de wierde of een boomhuttenpark.

Kookavond

Tijdens de bijeenkomst zorgden kinderen van Terra (de voormalige Groen School in Winsum) voor koffie en heerlijke hapjes. Dat zorgde direct voor een concreet nieuw idee. Bij het Terra samen eten en koken, buurtbewoners en leerlingen van Terra samen.

Gemeente

“We gaan nu aan de slag met een wijkvisie waarin de ideeën verder worden uitgewerkt”, aldus Gert. “De gemeente is daarna aan zet”. Maar de gemeente kan de ideeën niet in een bureaula laten liggen. “Daarvoor zijn de ideeën te goed en de bewoners te betrokken.”

CMO STAMM

Zowel de optrommelactie als deze wijkinloop levert de input voor de wijkvisie Winsum Zuidoost (Ripperda, Potmaar en Lombok).

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X