Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Van inzicht naar impact.

Lancering Trendbureau Drenthe

14 september 2017

Op 21 september lanceerde gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe het Trendbureau Drenthe. Daarmee ging het Trendbureau Drenthe na maanden van voorbereiding met de partners in het veld officieel van start.

Hoeveel mensen wonen en werken er eigenlijk in Drenthe? Waar groeit de bevolking en waar trekken de mensen weg? Welke kansen hebben jongeren in het Drentse onderwijs? Hoe zit het met armoede in Drenthe? Het Trendbureau Drenthe volgt deze, en andere trends en ontwikkelingen en brengt de gevolgen voor de Drentse inwoners in beeld. Wat speelt er en waar schuurt het? Deze inzichten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van beleid door provincie, gemeenten en maatschappelijke instellingen.

Stem van de Drent belangrijk

De mening van inwoners van Drenthe doet er toe en helpt beleidsmakers, politici en overheden bij het nemen van beslissingen en het maken van beleid. Het Trendbureau gaat daarom op verschillende manieren verkennen hoe de bewoners van de provincie Drenthe over verschillende onderwerpen denken.

Samenwerkingspartners

Het Trendbureau hecht grote waarde aan samenwerking met inwoners, overheden, maatschappelijke instellingen en andere kennisinstituten. Sterker nog, ze kan niet zonder. De samenwerking is heel divers. Vele partners voeden ons met maatschappelijke vraagstukken die zij in hun dagelijkse praktijk tegen komen. Sommige partners nemen als expert deel aan één van de begeleidingscommissies van de monitoren. Andere partners stellen data beschikbaar voor onderzoek. Zo wordt het mogelijk om met elkaar tot inzichten te komen die nodig zijn voor een krachtige Drentse samenleving. De provincie Drenthe subsidieert het Trendbureau Drenthe. Het Trendbureau Drenthe is onderdeel van CMO STAMM.

Voor een uitgebreide kennismaking verwijzen wij je graag naar de website:

www.trendbureaudrenthe.nl

Wil je meer weten over de mogelijkheden die het Trendbureau Drenthe je biedt? Neem dan contact met ons op: info@trendbureaudrenthe.nl.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X