Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Veel vrijwilligersorganisaties/bewoners zouden nog meer willen betekenen.

Nieuwsbrief Sterk Vrijwilligerswerk

18 januari 2019

CMO STAMM ondersteunt het vrijwilligerswerk in de provincie Groningen. We helpen vrijwilligersorganisaties bij het vergroten van kennis en vaardigheden en helpen hen om duurzame samenwerkingen aan te gaan. Dat doen we onder andere in het project Sterk Vrijwilligerswerk, in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Vereniging Groninger Dorpen. We delen graag de laatste ontwikkelingen en ervaringen van Sterk Vrijwilligerswerk met je via de nieuwsbrief.

Inzoomen op diverse vrijwilligerstrajecten

We hebben gemerkt dat veel vrijwilligersorganisaties/bewoners nog meer zouden willen betekenen. Bijvoorbeeld door meer vrijwilligers te betrekken bij hun organisatie, nieuwe activiteiten of diensten aan te bieden en/of vaker samen op te trekken met andere organisaties. In deze nieuwsbrief Sterk Vrijwilligerswerk – editie 2 zoomen we in op diverse trajecten waar we in de provincie mee bezig zijn:

  • ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ in Stadskanaal, Veendam en Pekela
  • Folder Sterk Vrijwilligerswerk
  • Lokale samenwerking in Tolbert – vervolg
  • Workshop Vinden & Binden in Oldambt
  • Sterk Vrijwilligerswerk in Hoogkerk

>> Bekijk de nieuwsbrief Sterk Vrijwilligerswerk (PDF)

Activiteiten Sterk Vrijwilligerswerk

Doel van Sterk Vrijwilligerswerk is het vergroten van de leefbaarheid in dorpen en gemeenten. Samen met Huis voor de Sport Groningen, Groninger Dorpen en een groot aantal andere lokale, provinciale en landelijke partners ondersteunt CMO STAMM vrijwilligersorganisaties die zich hiervoor inzetten. We begeleiden samenwerkingsprocessen in het vrijwilligersveld. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten waar vrijwilligers uit een dorp of gebied met elkaar in contact komen. Tenslotte bieden we trainingen aan over het vinden en binden van vrijwilligers en over bestuurlijk vernieuwing.

Sterk Vrijwilligerswerk is een initiatief van de Provincie Groningen.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X