Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Hoe gebrek aan geld niet alleen leidt tot schulden, maar ook tot sociale en emotionele armoede. 

Podcasts met persoonlijke verhalen over ervaren armoede

21 oktober 2022

De podcast Sterke Verhalen is vanaf nu te beluisteren! In vier podcasts vertellen ervaringsdeskundigen hun persoonlijke, waargebeurde, verhaal over opgroeien in armoede, geschonden vertrouwen, mislukt ondernemen, schaamte, zelfrespect, stress en de psychische gevolgen van armoede. Hoe gebrek aan geld niet alleen leidt tot schulden, maar ook tot sociale en emotionele armoede. 

De podcasts zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen, gemeente Stadskanaal, gemeente Coevorden, CMO STAMM en Noorderpoort.  Met grote dank aan de ervaringsdeskundigen die hun verhaal wilden vertellen.

De verhalen zijn onder de titel ‘Sterke Verhalen’ te vinden op Spotify en Anchor.

Sterke verhalen – armoede en de weg eruit

In deze aflevering staat het verhaal van Dennis centraal. Dennis heeft een heel lastige periode gekend, met onder andere schuldenproblematiek. Toch is het hem gelukt uit deze situatie te komen. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Sterke verhalen – armoede en de geschiedenis

In deze aflevering staat het verhaal van Lineke centraal. Lineke vertelt hoe in haar geval armoede van generatie op generatie is overgegaan, de zogeheten generatie-armoede.

Sterke verhalen – kinderen in armoede

In deze aflevering staat het verhaal van Bibi centraal. Bibi is in armoede opgegroeid en vertelt wat deze periode met haar heeft gedaan.

Sterke verhalen – armoede en opgroeiende kinderen

In deze aflevering staat het verhaal van Karin centraal. Karin is zelf opgegroeid in armoede en heeft haar kinderen grootgebracht in armoede, de zogeheten generatiearmoede.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

  • Erik Meij
  • e.meij@cmostamm.nl
  • 06 13 58 14 71

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X