Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Jennie is het type “niet zeuren, maar doen” en een communicatief vaardige, harde werker. Haar hartewens is een baan in de zorg, maar hoe kom je daar?

Praktijkvoorbeelden van het mooie werk dat New Jobportunities 2.0 doet

7 december 2021

Het project New Jobportunities 2.0 is medio 2021 uitstekend gestart. Doel is het aanboren van de ‘stille reserve’, de groep mensen die nu niet werkt maar géén uitkering heeft. Zeer gemotiveerde arbeidskrachten die graag weer herintreden op de arbeidsmarkt. Niet alleen omdat het moet, maar omdat ze dat willen. Dit vanuit de gedachte dat werken niet alleen een inkomen is, maar ook een vorm van zingeving. Twee mooie praktijkvoorbeelden zijn Jennie uit gemeente Emmen en Jos uit gemeente Coevorden.

Hartewens Jennie in vervulling

Jennie uit de gemeente Emmen is moeder van 2 opgroeiende pubers en kiest er bewust voor om na haar scheiding niet afhankelijk te willen zijn/worden van de bijstand. Ze is 37 jaar, werkt als schoonmaker. Met passen en meten én omdat ze in haar huidige woning kan blijven wonen, lukt het om nog net rond te komen. Deze situatie moet niet te lang duren, dus tijd voor een nieuwe beroepsoriëntatie. Bij de intake blijkt dat ze MBO niveau 2 heeft gehaald en eigenlijk direct daarna aan het werk is gegaan om geld te verdienen. Jennie is het type “niet zeuren, maar doen” en een communicatief vaardige, harde werker. Haar hartewens is een baan in de zorg, maar hoe kom je daar? Via het traject Noorden Leert Door, start ze na de zomer 2021 in een schakeltraject Assisteren in de Zorg. Gelukkig kunnen we via het Perspectief op Werk-potje haar reiskosten vergoeden. De auto laat Jennie sinds haar scheiding zoveel mogelijk staan om kosten te besparen, maar die brengt haar wel naar de schakelopleiding. Opnieuw werken aan een toekomst en klasgenoten leren kennen. Jennie geniet ervan!

Eind september komen we in contact met een recruiter van Cosis, een grote zorgwerkgever. Jennie mag zich presenteren in een speeddate. Even later hoort ze dat ze niet tot de groep behoort die in februari 2022 in een BLL traject verzorgende MBO 3 mag starten. Maar in begin november wordt ze alsnog gebeld: als ze slaagt voor het schakeltraject kan ze per 1 februari starten in een BBL traject MZ/VZ, niveau 2. Ze belt door het dolle heen van blijdschap.

Nieuw kansen voor Jos

Diem Do, directeur van ICT bedrijf CodeGorrilla mailde begin november over kandidaat Jos (1984, gemeente Coevorden).  “Ik heb zojuist een heel fijn gesprek gehad met Jos. Ik  vertelde over wat we doen en wat eventueel mogelijk is voor Jos. Volgens mij is Jos ook enthousiast. Ik zie in Jos veel potentie. We hebben afgesproken dat ik Jos op de mailing zet voor de eerst volgende lichting in februari. Jos heeft zeker interesse. Gisteren is er een lichting begonnen, maar dat is te kort dag voor Jos om nog aan mee te doen.” Code Gorilla traint ICT-medewerkers ‘on the job’ en plaatst ze uit naar (semi)overheden. Jos zijn achtergrond ligt ook in de ICT, maar hij werkte ook internationaal in de horeca. Door omstandigheden woont hij weer thuis en heeft dus geen uitkering.

Over New Jobportunities 2.0

New Job 2.0 is een samenwerking van de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe, de gemeenten in de Arbeidsmarkt Regio Drenthe, het UWV, de Agentur für Arbeit Nordhorn, Zero to One, het Rijnland Instituut en CMO STAMM. Met New Jobportunities 2.0 begeleiden de samenwerkende partijen 100 werkzoekenden uit de grensstreek van de provincie Drenthe/Overijssel en Landkreis Emsland/Grafschaft Bentheim naar de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Ze worden in contact gebracht met ondernemers of overheidsinstellingen in de Duits-Nederlandse grensregio. Inmiddels zijn sinds de zomervakantie 30 kandidaten toegeleid, waarvan er al 10 een nieuwe baan of passende vervolgopleiding hebben gevonden. Er zijn korte lijnen tussen de samenwerkende partijen die allemaal graag toewerken naar een 360 graden arbeidsmarkt. Eén arbeidsmarkt zonder grenzen. De samenwerkende partijen willen New Jobportunities ook na de subsidieperiode voortzetten door het bestaande netwerk te versterken.

Het project New Jobportunities 2.0  wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede-gefinancierd met middelen uit de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, alsmede de deelstaat Niedersachsen.
* Het project New Jobportunities 2.0 is een samenwerking van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, het UWV, de Agentur für Arbeit Nordhorn, Zero to One, de Volkshochschule Meppen, het Rijnland Instituut en CMO STAMM. Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komen. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. Het project wordt gefinancierd uit Interreg VA-middelen.

partnerlogo's new Jobportunities 2.0

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X