Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Vijf pijlers die van belang zijn bij een innovatieve aanpak van armoede en schulden.

Routeplanner Armoede & schulden

4 oktober 2018

CMO STAMM zet zich in voor een krachtige samenleving waarin iedereen meedoet. Alleen een integrale aanpak waar alle partijen samen voor staan, werkt. Daarom hebben we een routeplanner ontwikkeld met daarin vijf pijlers die van belang zijn bij een innovatieve aanpak van armoede en schulden. Op welk deel van de route treffen we elkaar?

>> Download de Routeplanner Armoede & schulden

Samen aan de slag

We kunnen elkaar ook ontmoeten in één van de actieve netwerken rondom armoede en schulden:

  1. Het landelijke programma Schouders eronder is actief in tien gemeenten in Groningen en Drenthe en zet zich in om de kwaliteit van schuldhulpverlening in Nederland te verbeteren
  2. Alliantie van kracht is een netwerk met als doel een beter handelingsrepertoire voor professionals en bewoners die in armoede en/of schulden leven. Via leerkringen worden ervaringen en kennis gedeeld, die helpen om bewoners met de juiste interventies te ondersteunen
  3. Het project Moedige Dialoog wil armoede aanpakken door in 15 regio’s krachtige lokale samenwerking en werkgroepen te organiseren.
  4. Het programma Van Schulden naar Kansen heeft als doel het aantal huishoudens dat in armoede leeft door probleemschulden te verminderen, in onder andere de stad Groningen.

Platform Armoede Groningen

Armoede en schulden aanpakken kun je alleen samen! Op het platform Armoede Groningen bundelen Groningse organisaties hun krachten en delen ze kennis. Om gezamenlijk te werken aan een effectieve aanpak van armoede en schulden in de provincie Groningen. Bij het platform zijn grote en kleine (maatschappelijke) organisaties aangesloten waaronder de Groningse gemeenten, provincie Groningen, welzijn- en zorgorganisaties, woningcorporaties, kredietbanken, bedrijfsleven, ervaringsdeskundigen, CMO STAMM en Sociaal Planbureau Groningen.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X