Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Nieuwsbrief nr. 8 van de Alliantie van Kracht tegen armoede

Veel leesplezier met nieuwsbrief nr. 8 van de Alliantie van Kracht tegen #armoede, met o.a. de volgende onderwerpen: dynamische leeromgeving, Bestuurlijk actieagenda, Moedige dialoog Drenthe en het onderzoek “Uit de Duivelskring van Armoede”

Lees verder

Provincies Drenthe en Groningen investeren in leeromgeving voor aanpak overerfbare armoede in Veenkoloniën

Met de leeromgeving krijgen professionals en vrijwilligers praktische handvatten ter ondersteuning van hun aanpak van generatiearmoede.

Lees verder

Toukomstpanel reserveert 5 miljoen subsidie voor Kansen voor Kinderen

Een burgerpanel beloonde afgelopen week in Toukomst plannen en ideeën waar het lef en optimisme voor een mooier Groningen vanaf spatten. ‘Kansen voor kinderen’ is 1 van de 44 gekozen projecten,

Lees verder

Implementatie Wgs vroegsignalering van schulden in Groningen en Drenthe

Wat is de stand van zaken van de implementatie van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) in Groningen en Drenthe? En welke kennisbehoefte ligt er bij gemeenten op dit thema?

Lees verder

Vrijwilligers van Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ontvangen Hét compliment van Drenthe!

Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe is de winnaar van Hét compliment van Drenthe. De vrijwilligers ontvingen een prijs van 3.000 euro tijdens een feestelijke online uitreiking.

Lees verder

Steun van Groningers voor project Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede

Inwoners waardeerden het Toukomstproject Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede als waardevol. Ons project kreeg gemiddeld 4,4 van maximaal 5 sterren. Een prachtige uitkomst!

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X