Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Uitgelicht.

Feitenblad armoede Aa en Hunze

Armoede: het beeld van de Veenkoloniën Mogelijkheden en keuzes van mensen worden mede bepaald door het inkomen dat zij hebben. Mede daarom is het belangrijk zicht te hebben op armoede in de verschillende generaties in je gemeente. In Nederland moet één op de tien huishoudens rondkomen van een laag inkomen. In Noord-Nederland en specifiek in

Lees verder

Alliantie van Kracht van start met congres

In het Veenkoloniale gebied leven een kleine 14.000 gezinnen in armoede, vaak generatie op generatie.

Lees verder

Slecht gevulde broodtrommel

Armoede is zorgenkind nummer 1 in Groningen. Jongeren en volwassen werknemers zijn aan het eind van de maand niet in staan zijn om een goed belegde boterham in de broodtrommel te stoppen.

Lees verder

Schuldenvrije toekomst voor jongeren

Jong Hoogeveen organiseerde een inspirerende bijeenkomst om te onderzoeken wat jongeren, vrijwilligers en professionals gezamenlijk kunnen doen om jongeren perspectief te bieden.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2017 CMO STAMM - Disclaimer

X