Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Toukomstplan; Kansen voor kinderen uit gezinnen in armoede

Wij willen kinderen en hun ouders die in armoede leven perspectief bieden. Door samen met het gezin te werken aan hun toekomst, met advies én met financiële hulp. 

Lees verder

Nieuws over armoedebeleid en schuldhulpverlening

Het laatste nieuws met betrekking tot armoedebeleid en schuldhulpverlening in Groningen en Drenthe, met relevante nieuwsartikelen van derden.

Lees verder

Webinar ’50 stemmen van mensen in armoede of schulden’ terugkijken

Kijk het online webinar ’50 stemmen van mensen in armoede of schulden’ terug.

Lees verder

Armoede en schuldhulpverlening in coronatijden

Hoe kunnen we op een recessie anticiperen vanuit het perspectief van armoede en schuldhulpverlening? Een impressie van de gevolgen voor de korte en lange termijn in Groningen en Drenthe.

Lees verder

Stem voor de Toukomst van kinderen in armoede!

Elk kind dat opgroeit met vertrouwen in de toekomst, kan dat later met vertrouwen doorgeven aan de volgende generatie. Dat is de gedachte achter het idee ‘Perspectief voor gezinnen in armoede’.

Lees verder

Nieuw feitenblad over doorbreken generatie-armoede

Generatie-armoede is een taai vraagstuk. Nieuwe generaties uit arme families hebben een grotere kans om ook arm te worden. De RUG, Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe brachten de mechanismen hierachter in beeld.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X