Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Uitgelicht.

Geen bestemming is te ver, zolang je het juiste spoor volgt

En dat spoor leidde op 7 november 2019 naar het Spoorwegmuseum in Utrecht, alwaar het Diner Pensant van Moedige Dialoog met 140 gasten plaatsvond onder leiding van Prinses Laurentien.

Lees verder

50 Stemmen van mensen in armoede of schulden

Een rapportage over de ervaringen van mensen met instanties die hen helpen op het gebied van inkomen, schulden en weer meedoen in de maatschappij.

Lees verder

Hulp bij armoede en schulden te weinig gericht op toekomstperspectief

Hulp bij armoede en schulden is te weinig gericht op toekomstperspectief. Mensen in armoede of schulden krijgen in veel gevallen niet de hulp die ze graag zouden willen.

Lees verder

Aan het werk en toch arm?!

Gemeenten, organisaties, bedrijven en vakbonden moeten gaan samenwerken om het vraagstuk ‘werkenden in armoede’ aan te pakken.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X