Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Uitgelicht.

Blog: Armoede en Schulden – Perspectief van mensen centraal

Werken met ervaringsdeskundigen maakt de dialoog veelzijdiger en geeft steeds nieuwe inzichten.

Lees verder

Schouders onder schulden – start eerste dialoogsessie

Binnen enkele jaren moet iedereen binnen de schuldhulpverlening kunnen werken met de beste methoden.

Lees verder

Armoede: Van inzicht naar impact

Armoede terugdringen: hoe doen we dat? Om te beginnen door inzicht te bieden in de armoedeproblematiek met cijfers én verhalen van de mensen zelf.

Lees verder

Armoede in Drentse gemeenten

Trendbureau Drenthe, onderdeel van CMO STAMM, heeft 12 feitenbladen uitgebracht over armoede per gemeente in Drenthe.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer

X