Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Implementatie Wgs vroegsignalering van schulden in Groningen en Drenthe

Wat is de stand van zaken van de implementatie van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) in Groningen en Drenthe? En welke kennisbehoefte ligt er bij gemeenten op dit thema?

Lees verder

Vrijwilligers van Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ontvangen Hét compliment van Drenthe!

Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe is de winnaar van Hét compliment van Drenthe. De vrijwilligers ontvingen een prijs van 3.000 euro tijdens een feestelijke online uitreiking.

Lees verder

Steun van Groningers voor project Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede

Inwoners waardeerden het Toukomstproject Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede als waardevol. Ons project kreeg gemiddeld 4,4 van maximaal 5 sterren. Een prachtige uitkomst!

Lees verder

Jouw mening telt: beoordeel Toukomstplannen

Op de site van Toukomst staan prachtige initiatieven en projecten. Nu zijn de Groningse inwoners aan zet. Wat is jouw oordeel over de Toukomstplannen? 

Lees verder

Toukomstplan; Kansen voor kinderen uit gezinnen in armoede

Wij willen kinderen en hun ouders die in armoede leven perspectief bieden. Door samen met het gezin te werken aan hun toekomst, met advies én met financiële hulp. 

Lees verder

Nieuws over armoedebeleid en schuldhulpverlening

Het laatste nieuws met betrekking tot armoedebeleid en schuldhulpverlening in Groningen en Drenthe, met relevante nieuwsartikelen van derden.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X