Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Hoe ervaringsdeskundigheid bijdraagt aan passend armoedebeleid

Welke meerwaarde biedt de incidentele inzet van ervaringsdeskundigen aan het armoedebeleid in Drenthe? We gingen in gesprek met Remon van der Veen, ervaringswerker bij de gemeente Noordenveld.

Lees verder

Groen licht van Toukomst voor Kansen voor Kinderen Groningen

Kansen voor Kinderen is door NPG gekozen als één van de Toukomstprojecten. Dat betekent dat we met een innovatieve aanpak armoede gaan terugdringen met gezinnen in de hele provincie Groningen.

Lees verder

Lancering Leeromgeving van de Alliantie van Kracht

Een nieuwe leeromgeving vertaalt (wetenschappelijke) inzichten over wat werkt bij de aanpak van (intergenerationele) armoede en schulden naar de alledaagse praktijk van de hulp- en dienstverleners.

Lees verder

Kennisplatform Armoede Drenthe gelanceerd

Het kennisplatform www.armoededrenthe.nl is vanaf nu beschikbaar voor iedereen die zich bezig houdt met het voorkomen en terugdringen van armoede en schulden.

Lees verder

Flitspeiling Leeromgeving Alliantie van Kracht

Samen de hardnekkige intergenerationele armoede in het Veenkoloniale gebied effectief aanpakken? Help ons met het invullen van een paar vragen.

Lees verder

Veel animo voor webinar Meer kennis over minder armoede met lancering Gro Next

We delen graag de replay van het webinar Meer kennis over minder armoede van 20 mei jl. Ook zetten we de eerste trainingen van Gro Next in de etalage.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X