Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Samen aan de slag voor minder armoede in Hoogeveen

Wat is er nodig om armoede terug te dringen in Hoogeveen? Die vraag stond centraal op de armoedeconferentie Iedereen doet mee op 9 december 2022. \

Lees verder

Aanpak energiearmoede – Afwegingsmodel en best practices

Welke aanpak werkt om inwoners die in de problemen komen door energiearmoede te ondersteunen? Een afwegingsmodel met 4 strategieën voor het formuleren van een aanpak van energiearmoede bij huishoudens.

Lees verder

Werkplaats Schouders Eronder Emmen over energiearmoede

Afgelopen najaar startte de gemeente Emmen met een Werkplaats Schouders Eronder over energiearmoede. Dit is een werkvorm van maximaal acht bijeenkomsten waarin lokale en regionale ketenpartners samen werken aan een vraagstuk.

Lees verder

Stijgende impact energiearmoede onder Groningers en Drenten

Ongeveer een kwart van de Groningers en Drenten heeft moeite met het betalen van de energierekening. Dat blijkt uit de meest recente paneluitvraag van Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe.

Lees verder

Interactieve vervolgbijeenkomst energiearmoede provincie Groningen

Bij een vierde interactieve bijeenkomst energiearmoede voor ambtenaren energietransitie en sociaal domein van de Groningse gemeenten stond kennisuitwisseling centraal.

Lees verder

Aanpak energiearmoede en versterken van de bestaanszekerheid in Borger-Odoorn

De gemeente Borger-Odoorn neemt maatregelen om inwoners die in financiële problemen komen als gevolg van energiearmoede letterlijk en figuurlijk niet in de kou te laten staan.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X