Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Kansen voor Kinderen op Sterk Netwerk Toekomst met Perspectief

Kansen voor Kinderen biedt net als Kansrijk Groningen perspectief aan gezinnen in armoede. Hoe verloopt de samenwerking tussen de projecten?

Lees verder

Kennissessie Vroegsignalering, een update van de wetten in het schuldendomein

Wat speelt er nou allemaal in de wet- en regelgeving rondom vroegsignalering? Zijn er relevante zaken veranderd en zijn er meer of andere dingen mogelijk in het speelveld?

Lees verder

Nieuwe projectleider Alliantie van Kracht tegen Armoede

Per 1 mei 2022 start Saskia Duursma als de nieuwe projectleider van de Alliantie van Kracht. Ze gaat zich o.a. bezig houden met het motiveren en uitdagen van organisaties rondom het thema overerfbare armoede.

Lees verder

Sterk Netwerk Toekomst met Perspectief verbreed

De organisatie van het Sterk Netwerk Toekomst met Perspectief is verbreed. Door het samen te doen, combineren de organiserende partijen netwerken, kennis en de infrastructuur voor het regelen van bijeenkomsten.

Lees verder

Samenwerken met Ervaring – Tips voor de inzet van ervaringsdeskundigheid bij armoede en sociale uitsluiting

Wil jij een ervaringsdeskundige inzetten binnen je organisatie en team? Het project Samenwerken met ervaring formuleerde hiervoor concrete tips.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X