Kwetsbare groepen

Armoede.

De kloof tussen arm en rijk wordt groter. Op dit moment leven er alleen al meer dan 14.000 jongeren in Groningen en 7.000 jongeren in armoede. Een laag inkomen gaat vaak samen met andere problemen, zoals werkloosheid, een slechte gezondheid en een lagere tevredenheid met de leefsituatie. Het tegengaan van armoede vraagt daarom om een brede integrale aanpak.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM maakt zich graag sterk voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Want ieder gezin en ieder kind dat opgroeit in armoede is er een teveel. Dit doen we door inzicht te bieden in de problematiek, deskundigheidsbevordering en investeren in innovatieve projecten die zich richten op het tegengaan van armoede en schulden. Wij geloven daarbij sterk in de kennis, de kracht en het inzicht van mensen die zelf in armoede leven. Dankzij hun inbreng kan er een nieuwe kijk op armoede ontstaan, met werkende oplossingen voor reële problemen.

Uitgelicht.

Nieuwe Alliantie Kinderarmoede Nederland ook vanuit Groningen en Drenthe ondersteund

Overheden, bedrijven als maatschappelijke organisaties slaan de handen ineen om kinderarmoede in Nederland tegen te gaan.

Lees verder

Moedige Mensen Groningen maken meer dan 20 dromen waar

Mooie dromen werden op eigen kracht en initiatief gerealiseerd door bezoekers van de Voedselbank in Groningen.  

Lees verder

CMO STAMM Academie over vroegsignalering van armoede

De belangrijkste conclusies van de bijeenkomst van 18 oktober 2018 over vroegsignalering van armoede in Groningen.

Lees verder

Evaluatie eerste jaar Schouders Eronder

Wat is er concreet verbeterd bij gemeenten dankzij het programma Schouders Eronder ter bevordering van schuldhulpverlening?

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2019 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X