Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Tweede Europese call voor stedelijke innovatie

12 december 2016

Duurzame stedelijke mobiliteit, de integratie van migranten en vluchtelingen en de circulaire economie. Dat zijn de onderwerpen die de Europese Commissie heeft geselecteerd voor het programma Urban Innovative Actions (UIA). In dit programma is 370 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve projecten.

Het Urban Innovative Actions-initiatief (UIA) opent van medio december tot en met eind maart 2017 een tweede oproep voor voorstellen, officieel “call for proposals”. Alle Europese steden met minimaal 50.000 inwoners kunnen meedoen aan dit programma. De uitgebreide beschrijving van deze onderwerpen, een handleiding en de Terms of Reference staan vanaf komende maand op de site van UIA.  In januari vinden twee seminars plaats over de nieuwe call.  Deze seminars vinden plaats op 19 januari 2017 in Tessaloniki, Griekenland en op 26 januari 2017 in Budapest, Hongarije. Wie zich aan wil melden, kan hier terecht.

Call for proposals

De eerste UIA-call for proposals, van in totaal 80 miljoen euro, leverde 378 aanmeldingen op vanuit Europese steden op de onderwerpen energietransitie, stedelijke armoede, werkgelegenheid en vaardigheden in de lokale economie en integratie van migranten en vluchtelingen. Ook 13 Nederlandse steden meldden zich aan. CMO STAMM werkt met een aantal stakeholders uit de provincie Groningen aan een projectplan rondom integratie van vluchtelingen en migranten. De call sluit eind maart 2017.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X