Deel dit bericht.
“FEMINA-partners willen barrières doorbreken voor vrouwelijk ondernemerschap en de toegang tot hoger gekwalificeerd werk in de technische sector bevorderen.”
Uitdagingen kansengelijkheid vrouwen in de technieksector
4 juni 2021
Het Europese Interreg FEMINA project is halverwege in het project. Hoe staat het met het project, nu we met de tweede fase de implementatie ingaan?
In onderstaande video komen de partners kort aan het woord.
In de eerste fase werden de uitdagingen gedefinieerd. Vaststellen welke best practices uit de verschillende regio’s het meest effectief waren, was een inspirerend proces. Op dit moment ontwikkelen de actieplannen zich tot beleidsplannen, om de doelstellingen politiek te agenderen. Zo willen de FEMINA-partners barrières doorbreken voor vrouwelijk ondernemerschap en de toegang tot hoger gekwalificeerd werk in de technische sector bevorderen.
Henk ten Brinke, adviseur van CMO STAMM, (vanaf 5.46 min.): “Met het voorstel uit ons regionale actieplan hopen we overheidsfinanciering toegankelijker te maken voor vrouwen. Onze verwachting is dat de verdeling van toegezegde subsidies meer gelijkmatig verdeeld worden tussen mannen en vrouwen. De belangrijkste opbrengst van fase 1 van FEMINA was de samenwerking tussen de samenwerkingspartners in Noord-Nederland, maar ook in de EU. Het handleidingsmodel, dat werd gepresenteerd op de conferentie in Noorwegen, is zeer nuttig.”
In deze laatste fase ontmoeten de partners elkaar digitaal en zullen zij de best practices implementeren en toepassen in hun eigen regionale context om te komen tot een zo goed mogelijke resultaat.