Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Mensen met overgewicht die zich zorgen maken over stigmatisering. Ze krijgen te horen dat het hun eigen schuld is als ze komen te overlijden als ze besmet raken met het coronavirus.

Verbinding in tijden van afstand

28 oktober 2020

In onzekere tijden, zoals nu, hebben we vaak minder begrip voor elkaar. Dat de samenleving op scherp staat, werkt discriminatie in de hand. Juist in deze tijden van afstand is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle mensen zichtbaar blijven. Bekend maakt bemind. Daarom is er in oktober en november elke zaterdag een portret te lezen in het Dagblad van het Noorden. Verhalen over mensen die in tijden van social distancing vergeten worden of zichzelf onvoldoende zichtbaar kunnen maken.

Discriminatie in de coronacrisis

We moeten afstand houden, zoveel mogelijk thuis werken en er zijn andere strenge regels waardoor we minder met elkaar omgaan. We trekken ons terug. Al snel na het begin van de lockdown komen meer meldingen binnen bij de landelijke discriminatie meldpunten, zo ook bij het Meldpunt Discriminatie Drenthe. Mensen ervaren een gevoel van onzekerheid en onveiligheid.

Iedere gemeente streeft ernaar dat inwoners kunnen meedoen in de maatschappij. Ongeacht achtergrond, status, geslacht, leeftijd en andere kenmerken en omstandigheden. Bijvoorbeeld laaggeletterden en anderstaligen moeten net zoveel kunnen meekrijgen van wat onze rechten zijn in deze crisis.

Bekend maakt bemind

Voor de aftrap van ‘Bekend maakt bemind’ gaven Lisette Trinks-Spendel, van Meldpunt Discriminatie Drenthe en Sanne Smid van Discriminatie Meldpunt Drenthe een interview over hun werk, in het bijzonder in tijden van corona, en het project Verhalen van Nu! van Discriminatie Meldpunt Groningen, Provincie Groningen en de Vereniging van Groninger Gemeenten.

De portretserie is tot stand gekomen in samenwerking tussen Discriminatie Meldpunt Groningen, DvhN en Meldpunt Discriminatie Drenthe (onderdeel CMO STAMM).

 

Foto: Siese Veenstra

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X