Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Opvallend is dat er meer dan twee keer zoveel huizen te koop zijn gezet als in de afgelopen drie jaar.

Vergrootglas op de Marne

30 april 2015

Hoe krijg je in één blik zicht op de situatie in een gebied? De gemeente De Marne laat ieder jaar zien hoe het in haar 21 dorpen staat met de bevolkingsontwikkeling, de werkgelegenheid, de huizenmarkt, het inkomen en de inkomstenbronnen. Handig als je een bedrijf hebt in dit gebied of er net bent komen wonen. Ook bruikbaar als je namens het dorp met de gemeente, woningstichting of een andere instantie in gesprek wilt.

De bijgewerkte cijfers staan inmiddels op de website van de Marne. Nieuw ten opzichte van vorig jaar zijn de gegevens over de huizen in De Marne. Per dorp is te zien hoeveel woningen te koop staan, hoeveel er verkocht zijn en welke prijsklassen er het meest voorkomen. Opvallend is dat er meer dan twee keer zoveel huizen te koop zijn gezet als in de afgelopen drie jaar.

Ook is er informatie te vinden over het aantal verhuizingen. Vorig jaar kwamen er 324 nieuwe inwoners bij en vertrokken 438 mensen uit de gemeente. De werkgelegenheid in dit gebied loopt terug. In twee jaar tijd is het aantal mensen zonder werk gestegen met 190. Dat komt vooral door het faillissement van Heiploeg in Zoutkamp. Maar er is bijvoorbeeld ook een lichte toename van werkgelegenheid in Pieterburen/Broek en Lauwersoog. In veel andere dorpen bleef het aantal bedrijven stabiel.

De gemeente zet de informatie over haar dorpen op internet in het kader van de Woon- & Leefbaarheidsmonitor. Die bestaat niet alleen uit cijfers. Naast de factsheets is hier ook informatie over de kenmerken van de dorpen,  leefbaarheid en voorzieningenniveau. Ook zijn er filmpjes over de dorpen en links naar de websites van de verschillende dorpen.

Op de website staan ook de  cijfers achter de factsheets. Iedere geïnteresseerde, particulier of ondernemer, kan gebruik maken van de uitgebreide gegevensbestanden. Het Sociaal Planbureau Groningen, onderdeel van CMO STAMM, heeft in samenwerking met Thorbecke de statistische gegevens verzameld. Dit is gerealiseerd dankzij steun van de provincie Groningen.

Publicatie: Woon en Leefbaarheidsmonitor de Marne

Contact:
Vanuit de gemeente: Saskia Reinders, 06 83091457
Vanuit Sociaal Planbureau Groningen/CMO STAMM: Femke de Haan, f.dehaan@cmostamm.nl, 06 525 896 14

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X