Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Aandacht voor corona in Groningen en Drenthe

16 april 2020

De overheid heeft allerlei regelingen opgesteld voor ondernemers en groepen die getroffen worden door het coronavirus. We hebben de regelingen die bekend zijn binnen de provincies Groningen en Drenthe op een rijtje gezet. We nodigen je van harte uit om het lijstje verder te vullen. Ken je een regeling die hier nog niet staat? Mail ons gerust via Rika Ringersma: r.ringersma@cmostamm.nl.

Stand van zaken 1 april 2020

Alle coronamaatregelen in Nederland zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit betekent onder andere dat sportaccommodaties, horeca en kinderopvang tot dan dicht blijven. Scholen blijven in ieder geval tot na de meivakantie. En het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Gemeenten hebben het druk

Sinds de aankondiging van de landelijke maatregelen, zijn gemeenten op verschillende fronten vol aan de slag gegaan. Vrijwel elke gemeente in de provincies Groningen en Drenthe heeft inmiddels een coronapagina op hun website, met informatie over de gevolgen voor inwoners, ondernemers en voor de eigen dienstverlening.

Informatie voor ouders, kinderen en professionals

Ouders, kinderen en professionals die veel vragen hebben over de gevolgen van de coronacrisis voor hun dagelijks leven en hun werk, kunnen terecht op de themapagina van het Nederlands Jeugdinstituut. In opdracht van het ministerie van VWS is dit instituut gevraagd om deze drie doelgroepen te informeren.

Ouderen digitaal bereikbaar maken

Organisaties die direct contact hebben met cliënten worstelen met de vraag hoe zij om kunnen gaan met het verbod op huisbezoeken. Vrijwilligers worden benaderd en ingezet om feeling te houden met wijken en inwoners. Veel ouderen zijn alleen niet digitaal ‘ingericht’. Stichting Welzijn Hoogeveen (SWH) heeft daarom subsidie aangevraagd bij het ministerie van VWS voor iPads en begeleiding van ouderen. Maak vooral gebruik van deze noodmaatregel van het ministerie (let op: tijdelijk geen nieuwe aanvragen mogelijk i.v.m. overweldigende hoeveelheid aanvragen).

Gezamenlijke aanpak Drentse gemeenten

De twaalf Drentse gemeenten trekken samen op in de aanpak van het coronavirus. Zij doen dat onder de vlag van de Veiligheidsregio Drenthe. Op hun website staat alle relevante informatie rondom corona-aanpak in Drenthe.

Beschikbare noodmaatregelen en tijdelijke subsidies sociaal domein

Interessante websites

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X