Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Een plek waar verbinden, bewegen en gezondheid voor een breed palet aan doelgroepen centraal staan.

De Playground in Poppenhare

18 januari 2019

De herstructureringswijk Poppenhare in het noorden van Coevorden. Een wijk waar de jeugd wel een extraatje kan gebruiken. Nog veel activiteiten rond (ver)bouw en infrastructuur. Aan een zijweg een rafelig stuk beton met een paar doeltjes, een basketbalpaal. De verlaten Playground steekt schril af tegen de ernaast gelegen, net vernieuwde, speeltuin en het tiptop onderhouden buurtgebouw van de Buurt- en Speeltuin Vereniging (BSV) de Poppe. BSV heeft ambities om de Playground te renoveren en te laten bruisen.

Ooit opende Richard Krajicek de Playground, nu komt er niemand meer. De niet goed aangelegde vloer was daarvoor een belangrijke oorzaak. Dat zat de BSV niet lekker. Maar er iets aan doen was ingewikkeld. Want duur. De oude vloer eruit, nieuwe erin, de toestellen moeten geactualiseerd worden, enzovoort. Een investering van rond de 2 ton. En de ambitie rond de Playground gaat verder dan de renovatie. Om maar even een paar dingen te noemen:

  • De jeugd met een beperking zit bij de buren, De Sponk, en kan alleen door het hek kijken naar de Playgroud. Dat hek moet open.
  • Vlakbij ligt de SOM, de brede school. Van daaruit ligt gebruik van de Playground voor de hand.
  • Ook in de buurt ligt woonzorgcentrum De Schutse. De Playground wil ouderen ruimte bieden voor jeu de boules,  lekker zitten kijken naar de jeugd en voor dammen, schaken en een kaartje leggen.
  • De Playground is niet alleen in het noorden van de stad, maar voor heel Coevorden een unicum. Overal waar BSV’s actief zijn, waar straattoernooien worden georganiseerd, waar jeugd ruimte zoekt voor buitensport is behoefte aan een voorziening als de Playground in Poppenhare.

Fysieke aanpassingen en begeleiding

Om deze ambities waar te kunnen maken zijn fysieke aanpassingen nodig, als buitentoiletten, een overkapping, verlichting, een zandveldje voor beachvolleybal. Maar de verbinding met de nieuwe doelgroepen vergt ook begeleiding. de BSV is heel wat mans, maar een dergelijke vorm van activiteitenbegeleiding hebben ze niet zelf in huis. Idealiter zou een werker van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) hier extra ingezet kunnen worden.

LEADER-aanvraag

De BSV stelde met hulp van Maatschappelijk Welzijn Coevorden en CMO STAMM een aanvraag in het kader van LEADER Zuidoost-Drenthe op. Met de zenuwen in het lijf moest de BSV hierover pitchen, maar de down-to-earth manier waarop ze hun plannen presenteerden overtuigde de beslissers meteen: de BSV moet geld krijgen, de Playground moet weer gaan bruisen. Voor de fysieke aanpak en de inzet van een werker voor de duur van twee jaar is totaal een bedrag van 3 ton nodig.

In november kreeg de BSV het verlossende bericht: er is vanuit LEADER €150.000,- beschikbaar, waar men zelf nog eenzelfde bedrag bij moet leggen. Samen met CMO STAMM gaat de BSV nu aan de slag met het verkrijgen van cofinanciering, de fysieke aanpak van de Playground (mede met behulp van aannemers) en het aanstellen – via MWC – van een werker voor twee jaar.

Zo heeft Poppenhare – en zo heeft Coevorden – straks weer een plek waar verbinden, bewegen en gezondheid voor een breed palet aan doelgroepen centraal staan.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X