Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Vanaf dit jaar zorgen we samen met gemeenten en partners dat er elke zomervakantie activiteiten voor en door jongeren zijn. Samen werken we aan een levendig en sociaal Drenthe.

Drentse jongeren denken mee over activiteiten in zomervakantie

1 juli 2021

Ruim een derde (36 procent) van de Drentse jongeren vindt dat er onvoldoende te doen is voor hen in de zomer. Dat blijkt uit een enquête die is ingevuld door 1.034 Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Het liefst willen jongeren meer activiteiten doen met leeftijdsgenoten in de buurt. Sporten vindt bijna tweederde van de jongeren de leukste activiteit. 

Er is een uitvraag gedaan onder jongeren om hun ideeën te verzamelen voor een zomerprogramma. Hiermee sluiten de activiteiten beter aan op de behoefte. Ook is bij organisaties die actief zijn op het vlak van sport, cultuur en het sociaal domein geïnventariseerd wat mogelijke activiteiten kunnen zijn.

Meer dan de helft van de Drentse jongeren heeft behoefte aan activiteiten in de zomervakantie. Een kwart denkt graag mee over een zomerprogramma. De meeste jongeren willen graag iets met sport doen in de zomervakantie (65 procent), 53 procent wil ontspannen & chillen, 49 procent wil anderen ontmoeten en iets sociaals doen, 44 procent vindt iets met muziek belangrijk en 33 procent doet graag iets met spel en gamen. Tweederde van de jongeren wil graag actief zijn met leeftijdsgenoten.

Elke zomervakantie activiteiten

Gedeputeerde Hans Kuipers: “Maar liefst 175 jongeren hebben aangegeven betrokken te willen zijn bij de organisatie van activiteiten. Hier maken we graag gebruik van. Vorig jaar ontstond tijdens de coronapandemie het idee om samen met jongeren een programma te maken met daarin leuke activiteiten tijdens de vakantie. Vanaf dit jaar zorgen we samen met gemeenten en partners dat er elke zomervakantie activiteiten voor en door jongeren zijn. Samen werken we aan een levendig en sociaal Drenthe.”

Zomerprogramma in de maak

Op dit moment wordt er hard gewerkt om alle activiteiten voor een bruisende en ontspannen zomervakantie te verzamelen, aan te vullen en met jongeren zelf verder te organiseren. Enkele voorbeelden zijn activiteiten met theaters, bibliotheken en sportverenigingen, maar ook een Drents Fortnite-toernooi en diverse (sportieve en culturele) buitenactiviteiten staan op het programma.

Meedoen en meer informatie

Organisaties en jongeren zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan door contact op te nemen met Saskia Duursma via s.duursma@cmostamm.nl en/of Esther Rodenburg via e.rodenburg@cmostamm.nl. Bij hen is ook meer informatie te verkrijgen.

Het onderzoek naar de behoefte van jongeren is uitgevoerd door CMO STAMM, The Alignment House en ProPublic in opdracht van de provincie Drenthe.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X