Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

žMensen woonachtig in het aardbevingsgebied ervaren een sterkere binding met de provincie dan mensen daarbuiten.

Groningers zijn trots op hun provincie

4 juni 2015

Trots op Groningen! Dat is het onderwerp van een onderzoek dat het Sociaal Planbureau Groningen onder het Groninger Panel heeft uitgezet. De leden van het Panel hebben zelf aangegeven dat ze de positieve kanten van de provincie willen belichten. Dit in het kader van alle negatieve berichten over Groningen in de media. Een deel van de resultaten presenteren we in de factsheet ‘Trots op Groningen. Voelen Groningers zich verbonden met de provincie?’

Ga hier naar de factsheet

Enkele resultaten uitgelicht:

žGroningers hebben positieve gevoelens over de provincie. De meeste inwoners voelen zich er thuis, zijn trots op de provincie en voelen zich zelf ook Groninger.

žMensen woonachtig in het aardbevingsgebied  ervaren een sterkere binding met de provincie dan mensen daarbuiten. Dat is opvallend, want de ontwikkelingen rondom gaswinning en aardbevingen zouden een negatieve invloed kunnen hebben op de binding met de provincie. Slechts een kleine groep Groningers geeft aan dat de aardbevingen hun binding met de provincie op een negatieve manier beïnvloeden. Dus de gevoelens met de provincie zijn en blijven positief.

fig 4 binding aardbevingsgebied

  • žGeboren en getogen Groningers hebben een sterkere binding dan mensen die niet geboren zijn in Groningen. Verder voelen plattelandsbewoners zich meer verbonden met Groningen dan stedelingen.
  • De meeste mensen zien niet van plan om buiten de provincie Groningen te gaan wonen. De belangrijkste redenen om hier te willen blijven wonen zijn:

tabel verhuizen

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X