Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Met #eenlevenlangbewegen richten we ons op de 175.000 inwoners, die wel willen, maar bij wie het niet lukt.

#eenlevenlangbewegen

6 mei 2022

SportDrenthe en CMO STAMM coördineren samen het vervolg op Drenthe doet mee – Drenthe beweegt. Het programma richt zich op 35% van de Drenten die wel wil, maar niet kan of gaat bewegen/sporten. Er gebeurt al veel. Hebben we dat in beeld? Wie zijn dat dan? Weten we het van elkaar en wat kunnen we nog meer doen? In het magazine #eenlevenlangbewegen staat dit duidelijk beschreven.

De helft van de inwoners van Drenthe beweegt. Dat betekent dat de helft van de inwoners minimaal een half uur per week intensief beweegt of elke dag gemiddeld een half uur rustiger beweegt. Dat is mooi. 35% van de Drenten zou graag willen bewegen, maar komt er niet aan toe. We willen dat de mensen die bewegen, dat met veel plezier blijven doen. Dit blijven we stimuleren. We snappen dat mensen soms liever niet willen bewegen. Als we iets kunnen betekenen, dan graag, maar het is eigen keus.

Bekijk het magazine #eenlevenlangbewegen

Beweegladder

Waar zit nu die 35% die wél in beweging willen komen, maar bij wie dat nog niet lukt? Wat zijn stappen en waar liggen verantwoordelijkheden? We noemen het de Beweegladder. Een praatpapier én wellicht een kader.

Beweegladder Drenthe

Het zijn kleine stapjes, maar wel in de goede richting.

#eenlevenlangbewegen

#eenlevenlangbewegen is een initiatief van:

  • Alle gemeenten in Drenthe (met name middels de Buurtsportcoaches);
  • Maatschappelijke instellingen nationaal en regionaal als Actium, HZD, Naoberschap United, Gezond Natuur Wandelen, diverse woonzorgcentra, Vereniging van seniorensportleiders Noord Nederland, Drenthe college;
  • Coördinerende partners zijn CMO STAMM en SportDrenthe.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X