Een succesvolle toekomst voor ieder kind en iedere jongere

Jong Hoogeveen ontmoet Leeds

13 november 2018

Van 3 tot en met 5 oktober ging een groep van 30 deelnemers vanuit Jong Hoogeveen op werkbezoek  in de Engelse stad Leeds. Leeds is een ‘Childfriendly city’ en laat in de praktijk heel mooi zien hoe een kindvriendelijke stad ervoor zorgt dat iedereen er prettiger woont en leeft. Dat sluit heel mooi aan bij de doelen van Jong Hoogeveen, waarin we willen zorgen voor een succesvolle toekomst voor ieder kind en iedere jongere. CMO STAMM ondersteunt dit project.

In de groep waren vertegenwoordigers uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs, welzijnswerk, sport, Centrum voor Jeugd en Gezin en de Smederijen. Ook iemand van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en twee mensen van Aegeo foundation, een landelijke stichting die zich bezig houdt met het veilig opgroeien van kinderen en jongeren, maakten deel uit van de groep.

Training Restorative practices

Een deel van de groep is opgeleid als trainer in de methodiek die Leeds toepast om een kindvriendelijke stad te zijn. Die methode heet ‘restorative practices’. De komende periode gaan die trainers, samen met andere partners, in Hoogeveen aan de slag om ook hier de kansen voor kinderen te vergroten.

Logo Jong Hoogeveen

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

groepsfoto van de excursie van Weekendschool Oldambt naar het Groninger Museum

Onbetaalbaar

5 april 2018

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X