Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Een succesvolle toekomst voor ieder kind en iedere jongere

Jong Hoogeveen ontmoet Leeds

13 november 2018

Van 3 tot en met 5 oktober ging een groep van 30 deelnemers vanuit Jong Hoogeveen op werkbezoek  in de Engelse stad Leeds. Leeds is een ‘Childfriendly city’ en laat in de praktijk heel mooi zien hoe een kindvriendelijke stad ervoor zorgt dat iedereen er prettiger woont en leeft. Dat sluit heel mooi aan bij de doelen van Jong Hoogeveen, waarin we willen zorgen voor een succesvolle toekomst voor ieder kind en iedere jongere. CMO STAMM ondersteunt dit project.

In de groep waren vertegenwoordigers uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs, welzijnswerk, sport, Centrum voor Jeugd en Gezin en de Smederijen. Ook iemand van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en twee mensen van Aegeo foundation, een landelijke stichting die zich bezig houdt met het veilig opgroeien van kinderen en jongeren, maakten deel uit van de groep.

Training Restorative practices

Een deel van de groep is opgeleid als trainer in de methodiek die Leeds toepast om een kindvriendelijke stad te zijn. Die methode heet ‘restorative practices’. De komende periode gaan die trainers, samen met andere partners, in Hoogeveen aan de slag om ook hier de kansen voor kinderen te vergroten.

Logo Jong Hoogeveen

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X