Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Gemeenten en organisaties die mee willen doen zijn welkom om aan te haken.

Jongeren in Drenthe bedenken hun eigen zomerprogramma

7 juli 2020

Drentse jongeren van 12 tot 18 jaar bepalen dit jaar zelf hun zomeractiviteiten. Via een flitspeiling hebben ze hun wensen en ideeën aangegeven voor de zomervakantie. In ieder geval in Assen, Coevorden en Hoogeveen, maar ook elders in Drenthe kunnen jongeren deze hele zomer genieten van zelfgekozen activiteiten op het gebied van sport, cultuur en welzijn. De andere Drentse gemeenten en partners zijn van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

De zomervakantie ziet er in veel gevallen anders uit dan andere jaren. Veel gezinnen blijven thuis. En jongeren dus ook. Deze leeftijdsgroep is door corona flink getroffen. Onderwijs was er niet of op afstand, sport- en andere activiteiten mochten niet doorgaan. Veel jongeren kregen hierdoor last van stress, ze verveelden zich en ze kregen klachten als somberheid en depressie. De provincie Drenthe nam het initiatief voor de zomerprogrammering van jongeren. De gemeenten Assen, Coevorden en Hoogeveen zijn als eerste gemeenten aangesloten bij dit initiatief.

Provincie wil zorgen voor bruisende zomer

De Provincie Drenthe nam het initiatief voor de zomerprogrammering van jongeren. De provincie wil samen met jongeren van 12 – 18 jaar, gemeenten en partners op het gebied van sport, cultuur, welzijn en bewegen in heel Drenthe zorgen voor een bruisende en ontspannen zomervakantie. Door samen voor een doorlopende zomerprogrammering te zorgen die aansluit op de behoeften van jongeren.

Flitspeiling

Om aan te sluiten op de behoefte van jongeren is een flitspeiling uitgezet. Via social media zijn jongeren van 12 tot 18 jaar benaderd om zo in kaart te brengen of zij vinden dat er deze zomer genoeg te doen is, wat ze missen, wat hun ideeën zijn en of ze zouden deelnemen en meewerken aan een zomerprogrammering. In totaal hebben 950 jongeren deze ‘flitspeiling’ ingevuld en aangegeven behoefte te hebben aan een doorlopende zomerprogrammering. Ook zijn er veel jongeren die zelf mee willen meewerken aan een zomerprogrammering. Tegelijkertijd is er bij organisaties uit de hoek van cultuur, sport en sociaal domein geïnventariseerd wat de mogelijkheden zijn om binnen, buiten en online tot een gemeenschappelijke programmering te komen.

Programma

Op dit moment wordt er lokaal hard gewerkt om alle activiteiten te verzamelen, aan te vullen en met jongeren zelf verder te organiseren. De ambitie is om te komen tot een zo goed mogelijk gevulde gemeenschappelijke programmering. Waarbij we in kaart brengen wat er al gepland staat, aanvullen met activiteiten die gemist worden en waarbij jongeren zelf zoveel mogelijk in positie komen. Theaters en bibliotheken organiseren online activiteiten die natuurlijk de moeite waard kunnen zijn voor een breder publiek dan alleen de eigen inwoners. En er zijn er ook met sportverenigingen (en lege sportvelden) en allerlei andere sport- en beweeg activiteiten mooie verbindingen te maken. De activiteiten per gemeente zijn te vinden op de website www.summerindrenthe.nl.

Geen exclusief feestje

Het is niet de bedoeling om er een exclusief feestje van een paar gemeenten van te maken, iedereen is welkom om aan te haken. Gemeenten en organisaties die mee willen doen, kunnen contact opnemen met Saskia Duursma via s.duursma@cmostamm.nl en/of Esther Rodenburg via e.rodenburg@cmostamm.nl.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X