Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

JongGOUD is steeds op zoek naar manieren om Eemsdelta kindvriendelijker te maken.

JongGOUD Eemsdelta geeft kinderen en jongeren een stem!

12 september 2022

Opgroeien in een veilige omgeving waarin elk kind gelijke kansen krijgt. Dat is waar JongGOUD Eemsdelta voor staat. JongGOUD is de beweging voor kindvriendelijkheid in de Gemeente Eemsdelta. Kinderen hebben net als volwassenen ideeën en wensen. Het is belangrijk dat alle kinderen in de gemeente hun stem kunnen laten horen, zodat zij in de gemeente Eemsdelta met plezier kunnen opgroeien.

Maar liefst veertien procent van de inwoners van gemeente Eemsdelta is veertien jaar of jonger. Dit zijn kinderen die opgroeien, naar school gaan, spelen, sporten en als dat nodig is zorg en hulp ontvangen. JongGOUD Eemsdelta geeft kinderen en jongeren een stem. Dat doet JongGOUD samen met alle kinderen en jongeren in de gemeente, maar ook met ouders, onderwijzers, beleidsmakers, ondernemers, jongerenwerkers en nog vele anderen. Iedereen die zich wil inzetten voor een kindvriendelijke gemeente, kan een steentje bijdragen. Zo zorgen ze samen voor een kansrijke toekomst voor alle kinderen in de gemeente. Dit concept sluit aan bij het Child Friendly Cities Initiative van UNICEF. Het basisprincipe is om niet vóór, maar mét kinderen te werken.

CMO STAMM maakte dit project mede mogelijk. Op verzoek van toenmalig burgermeester Anne Wietze Hiemstra nodigde CMO STAMM de grondlegger van de kindvriendelijke aanpak, Andy Lloyd uit Leeds, uit om de aanpak toe te lichten. Dit is opgepakt en heeft geleid tot de introductie van Jong Goud.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de projecten voor een kindvriendelijke gemeente? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief van JongGOUD. Deze wordt vier keer per jaar verstuurd.

Bekijk de zomereditie van de nieuwsbrief van JongGOUD

JongGOUD Journaal: de Vlog editie

Eén van de projecten om kinderen een stem te geven is het JongGOUD Journaal waar kinderen onder begeleiding nieuws maken over onderwerpen die zij interessant vinden, op een manier die hen aanspreekt. In deze allereerste vlog van de kinderreporters bracht JongGOUD deze zomer een bezoekje aan de kinderspeelweek in Appingedam: Kriebeldam! Maak kennis met één van de organisatoren, de leiding en natuurlijk met de kinderen zelf.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X