Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Vaak worden bijeenkomsten georganiseerd voor beleidsmedewerkers of directieleden, maar nu willen we juist de mensen uit de uitvoering centraal zetten. Want zij zijn het die het doen, die dagelijks werken aan die toekomst voor onze jeugd in Oldambt.

Kennisfestival jeugd in Oldambt – Samen sterk voor de toekomst

11 december 2023

Hoe zorgen we ervoor dat de jeugd in Oldambt goed op kan groeien? En hoe kunnen we daar samen aan bijdragen? Bij deze vragen stonden we stil op het Kennisfestival Jeugd Oldambt op 15 november 2023. Het festival werd georganiseerd door de gemeente Oldambt, onderwijsorganisaties (po/vo/mbo) en kinderopvang in Oldambt, in samenwerking met CMO STAMM.

Ruim 200 professionals kwamen samen op de Campus van Noorderpoort in Winschoten. Met als gezamenlijk doel: de toekomst van de jeugd in Oldambt versterken. Op de voorzieningenmarkt presenteerden lokale organisaties hun hulp- en ondersteuningsaanbod voor jeugd en gezinnen. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont deelde in zijn prikkelende lezing inzichten over het verbeteren van de samenwerking rondom het kind. Daarnaast konden deelnemers praktische tips opdoen in verschillende workshops over mentale weerbaarheid en muziek, de methode Druk & Dwars, maatwerk en Kansrijke Start.

Mensen uit de uitvoering centraal

Het festival zorgde voor verbinding en inspiratie onder de deelnemers. De organisatie koos er bewust voor om deelnemers uit te nodigen die direct in de uitvoering betrokken zijn op het snijvlak tussen jeugd, onderwijs en zorg. “Vaak worden bijeenkomsten georganiseerd voor beleidsmedewerkers of directieleden, maar nu willen we juist de mensen uit de uitvoering centraal zetten. Want zij zijn het die het doen, die dagelijks werken aan die toekomst voor onze jeugd in Oldambt,” aldus de organisatie.

Dat het een succes was, werd duidelijk uit de enthousiaste reacties van de deelnemers. Het diverse inhoudelijke programma bood hen handvatten die zij direct toe kunnen passen in hun werk. Een deelnemer deelde zijn ervaring: “Het festival gaf een prachtig inzicht in het jeugdveld, was informatief en gezellig!”

Kennisdeling en verbinding

Vanuit CMO STAMM zijn we blij dat we aan het festival mee konden werken. Het is goed om te zien hoeveel gepassioneerde mensen elke dag aan het werk zijn om onze jeugd hier in de regio te ondersteunen. Juist voor al die mensen die direct met de jeugd werken, is kennisdeling en verbinding ontzettend belangrijk. Op die manier kunnen we steeds beter en meer samenwerken rondom het kind, zodat die nog beter geholpen wordt.

Daarom blijven wij dit soort bijeenkomsten met inhoud organiseren. Op 1 februari 2024 wordt vanuit de kennis- en leerplaats C4Youth, waar CMO STAMM als projectleider bij betrokken is, een inspiratiefestival georganiseerd rondom het thema ‘Schoolverzuim: voorkomen is beter dan genezen’. Bekijk de vooraankondiging voor meer informatie.

Aftermovie

Het Kennisfestival Jeugd Oldambt ook nog kort meebeleven? Bekijk dan hieronder de aftermovie!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X