Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kennis delen, innoveren en elkaar inspireren. Samen werken we aan het terugdringen en voorkomen van armoede en schulden in Drenthe.

Kennisplatform Armoede Drenthe gelanceerd

13 juli 2021

www.armoededrenthe.nl is vanaf nu beschikbaar voor iedereen die zich bezig houdt met het voorkomen en terugdringen van armoede en schulden. Op dinsdag 29 juni lanceerde gedeputeerde Hans Kuipers het kennisplatform. Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering, vertelde een boeiend verhaal over de vroegsignalering van schulden en Martin Kleiker en Grietje Kiers vertelden inspirerend over het project basisbanen in Assen.

Gedeputeerde Hans Kuipers: “Het grote aantal digitaal aanwezigen laat de betrokkenheid zien bij de aanpak van armoede in Drenthe. Het toont ook hoe belangrijk het is om op dit soort platforms samen te werken, kennis en ontwikkelingen te delen en van elkaar te leren. Het is een plek om te blijven te innoveren. Alles gericht op het sneller en beter helpen van onze inwoners.”

Presentaties

Kennisplatform Armoede Drenthe

Het terugdringen van armoede en schulden in Drenthe is een grote uitdaging. Dit vraagt aandacht en inzet van ons allemaal. Door regionaal kennis te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren met innovatieve oplossingen helpen we inwoners sneller en beter. Daarom is in opdracht van de provincie Drenthe, samen met partners, het Platform Armoededrenthe.nl ontwikkeld. Hiermee heeft iedereen die werkt aan het terugdringen van armoede of schulden in Drenthe toegang tot actuele kennis en lokale aanpakken.

Bij het platform zijn grote en kleine (maatschappelijke) organisaties aangesloten, waaronder de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, welzijn- en zorgorganisaties, woningcorporaties, kredietbanken, bedrijfsleven, vrijwilligersorganisaties, ervaringsdeskundigen, CMO STAMM en Trendbureau Drenthe.

Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren aan het kennisplatform? Neem gerust contact met ons op!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X