Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Maatwerk is een instelling, een open houding om mensen hun verhaal te horen en daarnaar te handelen. Zaken bespreekbaar maken en vervolgens je stinkende best doen om de hulp te bieden die duurzaam het verschil maakt. Inspirerend!

Maatwerk in actie! Een terugblik op een inspirerende middag

23 maart 2023

Wat is in een doolhof de weg naar passende ondersteuning? En hoe kan dit anders? Deelnemers aan de bijeenkomst ‘Maatwerk in actie!’ ervoeren het fysiek. Hoe treffend is het om mensen in chaos binnen te laten komen en van het kastje naar de muur te sturen. Welcome in real life. Om vervolgens met alle aanwezigen in te zoomen op maatwerk en doorbraken, vanuit verschillende invalshoeken. Een waardevolle middag!

Donderdag 2 februari, een regenachtige dag in Zuidwolde. Een doolhof waarin deelnemers konden ervaren wat de weg naar passende ondersteuning voor Joep is geweest. Daarna prachtige voorbeelden en verhalen over hoe dit anders kan. Door oprecht te luisteren naar wat een inwoner nodig heeft. Door mogelijk te maken wat in het woud van regels en wetten niet meer haalbaar lijkt.

Jill vertelde die middag haar verhaal. Een aantal jaren geleden ging ze met DoorbraakNetwerk Groningen op zoek naar een oplossing om niet meer afhankelijk te zijn van collectief vervoer. Lees haar verhaal in het artikel De kracht van een eigen oplossing. Hoe zij en haar dochter dankzij een maatwerkoplossing een geweldige hoeveelheid vrijheid kregen. En hoe dat bovendien een grote besparing voor de gemeente betekende.

Maatwerk nodig

We waren het met elkaar eens die donderdag. Vaak volstaat de beschikbare hulp en ondersteuning, maar voor inwoners voor wie dat niet voor geldt, is maatwerk nodig. Een doorbraak. Dan kan de meest passende oplossing toch geboden worden. Samen kunnen we leren van de oplossingen. Zo wordt maatwerk de spiegel voor het sociaal domein en kunnen we meer inwoners beter ondersteunen.

DoorbraakNetwerk Groningen – hoe de gemeente Groningen maatwerk organiseert

DoorbraakNetwerk Groningen deelde haar kennis en ervaring. Zij hebben inmiddels een aantal jaar ervaring met het realiseren van doorbraken. Ben jij ook benieuw naar hoe dat in zijn werk gaat? Neem eens een kijkje op hun spiksplinternieuwe website: doorbraaknetwerkgroningen.nl.

PMM – landelijke hulpstructuur

De landelijke overheid heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het bouwen van hulpstructuur om professionals van gemeenten en uitvoeringsorganisaties te helpen bij het organiseren van maatwerk. Dus ga je in jouw gemeente aan de slag met maatwerk, check: maatwerkmultiprobleemhuishoudens.nl

Samen naar meer maatwerk

Natuurlijk was er nog veel meer. Zo vertelden de mensen van Domesta en Eemshout hoe zij dagelijks het verschil maken voor mensen. Ook de gemeente Midden-Groningen deelde haar ervaringen. We gingen aan de slag met canvassen en bespraken oplossingen voor herkenbare knelpunten. Al met al een bijzondere middag, en hopelijk een flinke ‘boost’ om meer maatwerk te gaan bieden in Groningen en Drenthe!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X