Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Mooi om te zien dat de Regio Deal zo sterk bijdraagt aan de samenwerking tussen alle partijen in deze regio en zij hiermee het verschil maken in de levens van inwoners.

Minister Bruins Slot onder de indruk van aanpak van de Regio Deal in Zuid- en Oost-Drenthe

15 maart 2022

Minister Hanke Bruins Slot bracht op maandag 7 maart een bezoek aan de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Sinds haar aantreden als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties is zij verantwoordelijk voor de Regio Deals in ons land. Eén van haar eerste Regio Deal werkbezoeken leidde naar Emmen, waar onder andere de kracht van de regio en grensoverschrijdende samenwerking op de agenda staan.

Grensoverschrijdend

De minister sprak onder andere met één van de 100 deelnemers van het project New Jobportunities van CMO STAMM. Dit project begeleid niet-uitkeringsgerechtigden naar werkgevers in het grensgebied van zowel Nederland als Duitsland. Door op deze manier met de Duitse grensregio samen te werken, benutten we optimaal elkaars sterke punten. Zo leren wij in de regio van de stabiele arbeidsmarkt in Duitsland, terwijl zij veel opsteken van bijvoorbeeld onze flexibiliteit. Daarnaast hebben we dezelfde regionale opgaven als het gaat om werken.

“Jullie – Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe – laten goed zien wat grensoverschrijdend samenwerken doet voor een regio. Over grenzen van gemeente, provincie en landen heen. Dat in combinatie met jullie directe samenwerking met ondernemers, het onderwijs en overheid geeft echt kracht aan de regio.”, constateerde de minister.

De minister was vol aandacht en leerde deze dag aan de hand van concrete voorbeelden hoe de Regio Deal helpt de achterstanden in de brede welvaart te verkleinen: “Ik ben echt onder indruk hoe jullie met elkaar het Drentse ‘naoberschap’ organiseren.”

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X