Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

New Jobportunities 2.0 doorlopend succes

28 januari 2023

Inmiddels is de 60e kandidaat naar het New Jobportunities 2.0 traject geleid. Het doel van New Jobportunities 2.0 om 100 werkzoekenden aan een baan of opleiding te helpen komt zo steeds dichterbij.

Via allerlei kanalen komen ze binnen: via de klantmanagers van de betrokken gemeenten in Zuid- en Oost-Drenthe, via het UWV, Social Media, re-integratieorganisaties of via mond-op-mond. New Jobportunities 2.0 loopt nog tot eind dit jaar door en heeft (meer) maatwerkbudget vrijgemaakt voor o.a. taallessen en coaching on the job. Daarna wordt het geborgd via het UWV Werkplein Emmen.

CV Boost, een zetje voor je cv

De kandidaten hebben maar liefst  15 verschillende nationaliteiten, waarvan ook een deel meedoet in het CV Boost-programma, aangeboden door de Hanzehogeschool in Groningen, in samenwerking met de Ems Dollard Regio. Dat maakt de baankansen voor hen nog groter. Op 27 januari werd een feitenblad van de in-, door- en uitstroom van de kandidaten en hun achtergrond in Coevorden gepresenteerd aan alle stakeholders.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de CV Boost.

Netwerkcafé

Maandelijks wordt er een New Job netwerkbijeenkomst georganiseerd voor (oud-)deelnemers met steeds wisselende workshops en afwisselend in Meppen (Duitsland) en Emmen (Nederland). Hou onze agenda hiervoor in de gaten

 

Over New Jobportunities 2.0
New Jobportunities 2.0 is een samenwerking van de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe, de gemeenten in de Arbeidsmarktregio Drenthe, het UWV, de Agentur für Arbeit Nordhorn, Zero to One, het Rijnland Instituut en CMO STAMM. Doel is het aanboren van de ‘stille reserve’, de groep mensen die nu niet werkt en ook geen uitkering heeft. Vaak zeer gemotiveerde arbeidskrachten die graag (weer) aan het werk gaan. Niet omdat het moet maar omdat ze dat willen. Dit vanuit de gedachte dat werken niet alleen een inkomen is, maar ook een vorm van zingeving.  Deze samenwerking is uniek te noemen, omdat een klantmanager van de gemeente niet het maatwerk kan bieden wat deze niet-uitkeringsgerechtigde nodig heeft. Het komt namelijk best vaak voor dat een herintreder zich voor hulp bij het zoeken naar een passende werkplek bij de gemeente meld. Vaak zijn ze er een poosje uit geweest en weten ze niet precies waar hun talenten en ambities nog liggen.

 

Foto Alieke Eising: Galina Krohne uit Azerbedjan vond dankzij New Jobportunities een baan als financieel medewerker bij woningbouwcooperatie Woonservice

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X