Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Met de aanmoedigingsprijs van € 1.000 kunnen we leuke dingen doen voor onze inwoners!

Reactie Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen op uitreiking Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen

14 december 2020

Op 7 december keken we, Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen, met enkele dorpsbewoners naar de ‘online’ uitreiking van de Provinciale Vrijwilligersprijs. We waren met twee organisaties genomineerd in de categorie Zorg en er werd een mooi bedrag als prijs beloofd. De avond en presentatie was heel leuk, vriendelijk, gemoedelijk. Compliment aan de presentator!

Uiteraard waren we zeer benieuwd naar het filmpje van één minuut lengte, dat door twee studenten was samengesteld. Daarvoor hadden we op verschillende plaatsen in het dorp filmpjes en foto’s laten maken door Mark Heijkens. Het was moeilijk om skypende vrijwilligers te vinden die zich wilden laten interviewen, maar na enige aarzeling waren Rick Visscher en Bé Schuth bereid. We hebben gemerkt hoe bescheiden onze vrijwilligers zijn: echte werkers, maar ze willen niet graag op de voorgrond zijn! Maar het filmpje is er gelukkig wel gekomen, ook met een stukje interview met dorpsondersteuner Janneke Schilthuis.

Aanmoedingsprijs als verrassing

Er is veel gestemd, maar een jurybeoordeling gaf de doorslag. Helaas was de hoofdprijs niet voor ons, maar tot onze verrassing wel een aanmoedigingsprijs van € 1.000, waar we uiteraard heel blij mee zijn. Daar kunnen we leuke dingen mee doen voor onze inwoners! Het liefst zouden we iets doen dat zoveel mogelijk mensen bereikt. Bijvoorbeeld mensen samen laten eten (eten laten brengen bij ouderen en alleenstaanden). En dat is op dit moment best lastig met de toename van het aantal besmettingen in onze omgeving. Maar we hopen dit of een vergelijkbaar project in het nieuwe jaar zeker te gaan verwezenlijken.

En we kregen de belofte van gedeputeerde Tjeerd van Dekken dat hij ons eens in Wagenborgen zal komen bezoeken.

Nogmaals hartelijk dank, ook namens onze vrijwilligers en bestuursleden.

Janneke Schilthuis,
dorpsondersteuner

Foto van Mark Heijkens: Vrijwilliger Rick Visscher maakt de goot schoon van Dhr Kuiper

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X