Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Een training met behulp van een online omgeving en persoonlijke feedback van een coach.

Ready, set, Co!

28 maart 2019

Sportverenigingen spelen een belangrijke rol in de leefbaarheid in dorpen en wijken. Ze zijn daarbij vaak afhankelijk van hun vrijwilligers. En die zijn niet altijd even makkelijk te vinden en vast te houden. Daarom ontwikkelden we, in opdracht van de provincie Groningen, samen met Huis voor de Sport, de methodiek ‘Vrijwilligers & Co’. De methodiek helpt sportverenigingen om vrijwilligers beter te vinden, te binden en te behouden. Op 13 februari zijn de eerste 18 sportverenigingen in Groningen gezamenlijk van start gegaan met Vrijwilligers & Co.

Ready, set … Co!

Vrijwilligers & Co richt zich op het trainen van een vrijwilligerscoördinator of vrijwilligerscommissie: een Co! De Co wordt met behulp van coaching en een online omgeving getraind op zes thema’s die de basis vormen voor duurzaam vrijwilligersbeleid. Een verenigingsadviseur coacht Co via de online omgeving en geeft, naast praktische tips en handvatten, persoonlijke feedback op opdrachten.

screenshot leeromgeving

 

Aan het einde van het traject heeft iedere deelnemende vereniging een Co Kompas klaar, een eigen plan van aanpak. Om de methodiek zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de vraag van sportverenigingen wordt de methodiek verbeterd met feedback van deelnemers in de pilot. Zo werken we samen met de verenigingen en hun vrijwilligers aan de versterking van sportverenigingen in Groningen.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X