Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De Regio Deal Oost-Groningen zet zich in om de leefbaarheid van de regio te versterken.

Regio Deal Oost-Groningen steunt Kansen voor Kinderen Groningen

24 januari 2022

Goed nieuws! De Regio Deal Oost-Groningen heeft €500.000,- beschikbaar gesteld aan Kansen voor Kinderen Groningen om armoede en schulden in de regio Oost-Groningen tegen te gaan. Dit geld wordt ingezet om de bestaanszekerheid van gezinnen in armoede op orde te brengen en te bouwen aan hun toekomstperspectief.

Regio Deal Oost-Groningen

De Regio Deal Oost-Groningen zet zich in om de leefbaarheid van de regio te versterken. Cijfers laten zien dat de problematiek in Oost-Groningen op gebieden als armoede, gezondheid en werkgelegenheid groter is dan in de rest van Nederland. Daarom investeert de Regio Deal Oost-Groningen in goede opleidingen, meer kans op werk, goede voorzieningen, het verbeteren van de gezondheid en het behouden van een mooie woonomgeving. Het aanpakken van armoede en schulden is hierbij een speerpunt.

Kansen voor Kinderen in Oost-Groningen

Ook Kansen voor Kinderen ziet deze uitdagingen in de regio Oost-Groningen. Te veel kinderen groeien hier op in armoede, waardoor zij minder kansen krijgen. Met een innovatieve aanpak wil Kansen voor Kinderen deze armoede in gezinnen terugdringen.

In de aanpak van Kansen voor Kinderen is het gezin leidend. Samen met een gezinsbuddy met ervaring met armoede werken de gezinnen aan hun toekomst. Soms zit het systeem in de weg. Dan zoeken we naar maatwerkoplossingen om de basis op orde te brengen, zodat er ruimte ontstaat om weer naar de toekomst te kijken en stappen te zetten. Onze aanpak is gebaseerd op bewezen effectieve interventies zoals de Doorbraakmethode®. Uiteindelijk is het doel om de maatschappelijke participatie te vergroten en de gezinnen waar mogelijk via scholing en betaald werk financieel onafhankelijk te laten worden. Op die manier ondersteunen we gezinnen om duurzaam uit de armoede te komen.

Kansen voor Kinderen is een samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Door samen te leren over hoe we armoede kunnen doorbreken, brengen we een beweging op gang met als doel dat de aanpak van armoede doeltreffender wordt. CMO STAMM is penvoerder van Kansen voor Kinderen Groningen.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

  • Erik Meij
  • e.meij@cmostamm.nl
  • 06 13 58 14 71

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X